Loading color scheme

Šéfkuchař Jakub Katolický představuje nové podzimní menu

PohostinecKaralinJakubKatolicky Se změnou ročního období přichází i jiné preference chutí. Teplé letní dny vystřídá sychravé a chladnější podzimní počasí a tak raději sáhneme po vydatnějším jídle, které nás prohřeje a dodá nám dostatek energie. Toho si je samozřejmě vědom i šéfkuchař Pohostince Karlín, Jakub Katolický a tak pro vás, spolu se svým týmem, připravil nové menu, které byste si neměli nechat ujít.

Správné menu začíná předkrmem a v nabídce Pohostince Karlín je z čeho vybírat. Domácí kachní paštika s brusinkovým džemem a praženými lískovými oříšky, doplněná o čerstvý křupavý chléb, je opravdovou lahůdkou. Pro milovníky tataráku je v nabídce jemný telecí tatarák s lanýžovým krémem a marinovanou šalotkou. Pokud máte raději ryby, pak marinovaný losos s tuňákovým krémem a nakládanou bílou ředkví bude ta správná volba. S podzimem je tradičně spojená sezóna honů a tak na stole nesmí chybět zvěřina. Jakub vsadil na jemné srnčí maso doplněné o lokální sezónní suroviny a připravil pro vás srnčí hřbet s dýňovým pyré, pečenými bramborami, restovanými hříbky a omáčkou s rakytníkem. Na jídelním lístku najdeme ovšem i stálice, které se nikdy neomrzí jako je telecí řízek s bramborovým salátem nebo konfitované kachní stehno s červeným zelím a bramborovými plackami. A na závěr nesmí chybět sladká tečka ať už v podobě cheesecakeku s bílou čokoládou a gelem z žerného rybízu, čokoládového krému s lesním ovocem anebo naší vyhlášené krupicové pěně.

Jakub Katolický měl při výběru svého budoucího povolání dva favority. Lákalo ho řemeslo, konkrétně chtěl být umělecký truhlář a druhá možnost byl právě kuchař. Můžeme jen konstatovat, že si vybral dobře, vaření ho doslova pohltilo a stala se z něj láska na celý život. Po vystudování střední odborné školy v Prostějově přijel sbírat zkušenosti do Prahy. Během své kuchařské kariéry prošel mnoha vyhlášenými restauracemi a naučil se připravovat rozličnou mezinárodní kuchyni. Ze svých bohatých zkušeností teď čerpá při vymýšlení nových jídel. Rád pracuje se sezónními surovinami, ale také je kreativní a tak se snaží, aby každé jídlo bylo něčím originální. Jakub je jako správný Čech hokejový fanoušek a tak jako perličku můžeme uvést, že na zimních olympijských hrách v roce 2006 vařil pro český hokejový tým. Pravděpodobně i proto, hokejisté přivezli z olympiády krásnou bronzovou medaili. Dobrá kuchyně dělá divy a proto přijďte i vy ochutnat skvělé jídlo pod taktovkou sympatického šéfkuchaře Jakuba Katolického.