Loading color scheme

Melouny Bouquet – Okouzlete originálním lehkým menu na dámské jízdě!

Melouny-Bouquet-3 Překvapit kamarádky nebo příbuzné skvělým netradičním pohoštěním není jednoduché. Přichystejte na dámskou jízdu jednoduché rychlé menu, které vám obzvlášť v horkých dnech přijde vhod. Klíčová ingredience? Meloun. Toto svěží šťavnaté ovoce se blýskne v salátu s grilovaným melounem, námořnických špízech i ve skvělých long drincích s melounem a okurkou.

Aby byly lahůdky v menu opravdu neodolatelné, sáhněte po melounech Bouquet. Šťavnaté melouny Bouquet uzrály pod horkým španělským sluncem a kromě skvělé sladké chuti a vysokého obsahu vitamínů, minerálů a antioxidantů mají ještě jednu velkou výhodu: nenajdete v nich pecky. Od 60. let 20. století speciálně šlechtěná odrůda melounů má jenom malá měkká zrníčka, která nevadí v žádném jídle či pití.

Ani jeden ze tří receptů nezabere moc času na přípravu a nevyžaduje velké množství ingrediencí. Stačí se jednoduše a s chutí pustit do toho!

Salát s grilovaným melounem
½ melounu Bouquet
200 g sýru halloumi
olivový olej
2 limetky
polníček
čerstvá bazalka
opečené toasty
javorový sirup na dochucení
sůl a pepř

Meloun nakrájejte na měsíčky, sýr halloumi na menší kousky. Grilujte je potřené olivovým olejem, osolte a opepřete. Na gril přidejte i rozpůlené limetky. Na talíře rozdělte polníček, ogrilované melouny a sýr. Zakapejte šťávou z limetek a olivovým olejem, podávejte s bazalkou a opečenými toasty.

Námořnické melounové špízy
½ melounu Bouquet
200 g čerstvého kozího sýru
2 hrsti ostružin
čerstvá máta

Rozkrojte meloun na dvě půlky, z poloviny melounu krájejte stejně tlusté plátky a z nich pak vykrajujte kolečka stejně velká jako jsou kolečka sýru. Na špejle napichujte střídavě meloun, sýr, ostružinu a lístek máty. Podávejte s kousky čerstvého ovoce.

Long drink s melounem a okurkou
1/3 melounu Bouquet
1 okurka
čerstvá máta
1 limetka
gin a tonic

Z melounu vykrojte kuličky, rozdělte je do sklenic. Přidejte kostky ledu, na plátky nebo kolečka nakrájené okurky a čerstvou mátu. Zakápněte šťávou z limetky a podle chuti dolejte ginem a tonikem.