Loading color scheme

Chcete si zlepšit kondičku pod dohledem českých sportovních ikon? Zamiřte na Valachy!

valachy002WEBSIZE Pro sportovce jsou Beskydy ideální destinací. Nabízejí totiž jedinečné terény pro trénink na kolech, běh či nordic walking. Bonusem jsou přitom nádherné přírodní scenerie a pobyt v termálních bazénech i exotické masáže. Samotným zážitkem jsou ovšem i osobní setkání s významnými českými sportovci, kteří zdejší sportovní kempy vedou.

Začínáte s běháním, horským kolem nebo jiným sportem a nechcete při prvních krůčcích dělat zbytečné chyby? Nebo už se svému sportu věnujete nějaký čas, ale rádi byste se posunuli dál s podporou a radou zkušeného odborníka? Tak právě vám jsou určeny sportovní zážitkové pobyty ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích, které probíhají pod vedením našich nejúspěšnějších sportovních osobností. Navíc tu najdete příležitost ke kvalitnímu odpočinku díky relaxačním centrům s bazény, exotickými masážemi a saunovými rituály.

Tréninky s hvězdami českého sportu
„Se sportovními pobyty začínáme vždy na jaře, jakmile skončí lyžařská sezóna. Pro nadšence jízdy na horských kolech jsme nachystali Bike kemp (11. – 14. 4.) pod vedením špičkových cyklistů Ondřeje Koblihy a Ondřeje Paura, manažera známého českého závodníka Ondry Cinka. Letos bude opět naším hostem také známý ultramaratonec a kouč Miloš Škorpil, který zde povede Běžeckou školu nejen pro pokročilé (25. – 28. 4.), ale letos nově i pro úplné začátečníky (22. – 25. 4.). Na jeho akce přijíždějí milovníci běhu ze všech koutů republiky. A velkým hitem se v poslední době stává také triatlon. Představuje výzvu pro sportovce, které už nebaví jen jedna sportovní disciplína, a troufají si na větší sportovní mety. V triatlonu se u nás mohou zájemci zdokonalit při červencovém Triatlonovém kempu Petra Vabrouška, nejúspěšnějšího českého Ironmana, který vyniká i v jiných disciplínách – nedávno například vybojoval stříbro na World Marathon Challenge, což obnáší 7 dní, 7 maratonů na 7 světadílech,“ informuje Martina Žáčková z Resortu Valachy.

S nadšenci pro triatlon se Petr Vabroušek podělí o své know-how, díky kterému se drží ve špičce již přes dvacet let, přičemž dvoufázové tréninky se odehrají částečně i na trasách legendárního triatlonu Valachy man. Ten se bude konat na Valašsku začátkem srpna.

Relaxace, regenerace a skvělá zdravá kuchyně
Součástí všech sportovních pobytů je snídaně, večeře a neomezený vstup nejen do hotelového L-Spa, ale také do blízkého Wellness Horal s termálními bazény, což skýtá výborné podmínky pro regeneraci. Pro unavené svaly je ideální vzpruhou tradiční thajská nebo ajurvédská masáž, které zde poskytují maséři z Thajska, Srí Lanky, Filipín, Bali a Indie. Zážitkem může být i účast na některém ze saunových rituálů, jež se zde pravidelně pořádají. Účastníci jistě ocení i moderní kuchyni, zahrnující zdravé pokrmy doplněné o superpotraviny.

„Sportovní kempy jsou příjemnou příležitostí k načerpání nových zkušeností, uzavírání nových přátelství i přípravě na závody. Každý koníček občas potřebuje nový impuls. Když k tomu navíc dostanete skvělé jídlo, krásnou přírodu a relaxaci ve wellness, je to vlastně ideální dovolená,“ uzavírá Martina Žáčková z Resortu Valachy.