Kaki Persimon Bouquet Seznamte se s sladkými exotickými plody kaki v lahodných receptech

KAKI-PEENe-S-MLETM-MASEM-A-SROVO-HOICOVOU-OMKOU-IVyrostlo ve slunné Valencii ve Španělsku a představuje výtečnou zdravou svačinku a skvělou ingredienci do vaření i pečení. Kaki Persimon Bouquet si zkrátka zamilujete na první ochutnání. Právě teď ho můžete najít na pultech obchodů - sezóna kaki totiž právě začíná! Na první pohled vypadá jako oranžové rajče. Měkký plod bez pecek se však neřadí mezi zeleninu. Tento „pokrm bohů“ je velmi zdravý - posiluje imunitu, obsahuje vitamíny, vlákninu a důležité minerály, upravuje zažívání a příznivě působí také na snižování hladiny stresu. Stačí se zakousnout!

Vychutnat si kaki Persimon Bouquet můžete stejně jednoduše jako například hrušku nebo jablko. Kaki můžete též posypat citrónem nebo skořicí a na pár minut zapéct. Lahodný je i kaki džem. Pokud však rádi zkoušíte v kuchyni nové recepty, ochutnejte kaki perník a kaki pečené s mletým masem a sýrovo-hořčičnou omáčkou. Dopřejte si výtečný experiment, který budete díky skvělé chuti muset brzy zopakovat!

Vyzkoušejte kaki perník. Potřebovat budete:

5 kaki Persimon Bouquet
4 lžíce másla
2 velké vejce
100 g pískového cukru
100 g hnědého cukru
1 lžičku vanilkového extraktu
280 g polohrubé mouky
1 prášek na pečení
½ lžičky soli
1 lžičku mleté ​​skořice

Předehřejte troubu na 170°C. Nasypte do misky mouku, prášek do pečiva, sůl a skořici. V další misce smíchejte kaki nastrouhané na struhadle, máslo, vejce, vanilku, cukry a dobře zpracujte. Pomalu směsi s obou misek smíchejte, dokud se vše nespojí. Připravené těsto vylijte do vymazaného pekáče a pečte po dobu 45 až 55 minut, nebo dokud špejle nebude lepit.

Z kaki můžete připravit také skvělý oběd pro celou rodinu. Připravte se na originální lahůdku, ke které se budete každý podzim vracet.

Na kaki pečené s mletým masem a sýrovo-hořčičnou omáčkou budete potřebovat:

2 nebo 3 velké kaki Persimon Bouquet (nakrájené na plátky silné 2 cm)
300 ml smetany ke šlehání
200 ml mléka
3 stroužky česneku
2 lžíce tymiánu
2 lžíce hrubozrnné hořčice
2 červené cibule
500 g mletého masa
150 g ementálu
olivový olej
sůl, pepř

V kastrůlku zahřejete smetanu, mléko, na plátky nakrájený česnek, jednu lžíci tymiánu a pozvolna vařte 10 minut – směs však nesmí bublat. Poté vmíchejte hořčici a dochuťte solí a pepřem. Na pánvi na olivovém oleji nechte zesklovatět cibuli nakrájenou na měsíčky. Přidejte mleté maso, tymián, sůl a pepř a nechte dusit 20 minut. Hotovou směs přesuňte do zapékací mísy. Posypte polovinou strouhaného sýra a zalijte polovinou smetanové omáčky. Navrch položte nakrájené kaki a posypte zbytkem sýra a omáčky. Pekáč vložte do vyhřáté trouby a pečte 30 minut při teplotě 200°C.

Kaki-Persimon-Bouquet-IV
Kaki-Persimon-Bouquet-III
Kaki-Persimon-Bouquet-II
Kaki-Persimon-Bouquet-I
KAKI-PERNK-II
KAKI-PEENe-S-MLETM-MASEM-A-SROVO-HOICOVOU-OMKOU-III
KAKI-PERNK-I
KAKI-PEENe-S-MLETM-MASEM-A-SROVO-HOICOVOU-OMKOU-II
KAKI-PEENe-S-MLETM-MASEM-A-SROVO-HOICOVOU-OMKOU-I