Loading color scheme

ZBAVTE SE NEPŘÍJEMNÝCH PŘÍZNAKŮ MENOPAUZY ZDRAVÝM ŽIVOTNÍM STYLEM!

Pravidelný pohyb poskytuje ženám procházejícím menopauzou řadu specifických výhod. Pomáhá jim omezit menopauzální přibývání na váze, stejně jako je chrání před onemocněním srdce, cukrovkou a osteoporózou. Cvičení může snížit výkyvy nálad a stres, a dokonce pomáhá zmírnit i nepříjemné návaly horka.

Ženy středního věku potřebují pro udržení dobré fyzické kondice různé typy cvičení. Přestože existují důkazy o vlivu aerobního pohybu na odbourávání tuků, neméně důležité je snižovat riziko srdečních onemocnění a posilovat duševní zdraví. Aktivity podporující koordinaci pomáhají předcházet pádům, posilování pánevního dna je zase velmi účinné v boji proti inkontinenci. Ve všech případech je důležité minimalizovat čas strávený dlouhodobým sezením.

Nemalý vliv na průběh vaší menopauzy budou mít také vaše každodenní stravovací návyky. Zdravá strava nejenže významně snižuje riziko rozvoje kardiovaskulárních onemocnění, ale také omezuje přírůstek hmotnosti mnoha žen během menopauzy. Kromě zaplnění jídelníčku celozrnnými výrobky, ovocem a zeleninou, nezapomeňte zařadit také vápník a vitamín D. Tyto živiny hrají klíčovou roli při udržování zdraví kostí a prevenci osteoporózy během postmenopauzy.

Velmi vítaným pomocníkem při řešení menopauzálních příznaků jsou také bylinky. Při užívání ploštičníku hroznatého a třezalky tečkované bylo prokázáno snížení návalů horka, pocení i psychických obtíží spojených s klimakteriem. U oblíbeného doplňku stravy GS Merilin Harmony byla kombinace těchto zázračných bylinek klinicky ověřena, navíc oproti konkurenčním přípravkům vyniká také obohacením o vápník a vitamín D3, látek účinných v boji proti osteoporóze.

Díky přírodnímu složení je preparát nehormonální, a tak vhodný i pro dlouhodobé užívání.