Loading color scheme

Nezapomenutelný piknik s výhledem na Beskydy

lanternapiknik004websize Piknik uprostřed překrásné valašské krajiny patří k zážitkům, na které se nezapomíná. Dobře to vědí v Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích, proto letos opět nabízejí návštěvníkům možnost vyzvednout si naplněné piknikové koše a batohy a vychutnat si vybrané lahůdky s rodinou či přáteli při výletech do zdejší nádherné přírody.

„Historie pikniku sahá až do první poloviny 18. století. Původně se jednalo o přesnídávky lovců v přírodě, které obsahovaly například kuřecí maso, chléb, sýr a bílé víno, pro obveselení společnosti k nim patřil i zpěv, hra na hudební nástroj a tanec. My jsme tuto dávnou tradici přizpůsobili našim horským podmínkám, v nichž se piknik může snadno stát součástí horské túry. Pro hosty jsme také připravili mapu s tipy na hezké vyhlídky a vhodná místa, kde se dá piknikovat. Zájem byl obrovský, a tak se z nápadu stala nová tradice,“ vzpomíná Martina Žáčková z Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích.

Nachystáno do 30 minut
Pro kratší procházku si můžete v některém ze zdejších hotelů zapůjčit klasický piknikový koš, pro delší výlet po horách jsou pak pohodlnější piknikové batohy. Pikniková mapa, kterou vám kuchaři přibalí, vás nasměruje třeba k místním rozhlednám, známému Laďovu pramenu, jenž podle pověstí napomáhá mužské a ženské plodnosti, nebo na vrchol sjezdovky Razula s krásným výhledem do údolí. „Nabídka pikniků je opravdu široká – připravené jsou piknikové koše pro dva i celou rodinu, fitness koš, sladká či slaná varianta nebo menu pro děti,“ upřesňuje nabídku Martina Žáčková a upozorňuje, že piknikové koše a batohy jsou určeny ubytovaným i neubytovaným hostům. Objednat a vyzvednout si je můžete v hotelech Lanterna a Horal nebo v Bistru Razula, kde vám je dokonce nachystají na počkání.

Na co se těšit?
Zajímá vás, jaké lahůdky ve svém piknikovém koši najdete? Například ten pro dva, který vám připraví ve Spa hotelu Lanterna, obsahuje: 2 bagety s kuřecím masem, lístky salátu, rajčetem, okurkou a bylinkovým dresinkem, 1 domácí paštiku se 2 krajíčky chleba, 4 valašské koláčky, ovoce, 2 čokoládové dezerty ve skleničce a 2 balené vody. K zapůjčení je i deka nebo piknikové nádobí. Cena pro 2 osoby je 580 Kč + 300 Kč vratná kauce za zapůjčení piknikového koše a deky.

Tip: Pokud se ve Spa hotelu Lanterna ubytujete na 7 nocí, budete mít piknikový koš v ceně pobytu.