Loading color scheme

Adrenalin i odpočinek – naplánujte si zimní dovolenou podle vlastních představ!

{phocagallery view=category|categoryid=1368|imageid=4234|float=left}Také máte pocit, že snad ještě včera bylo léto? Při pohledu z okna a především do kalendáře je ale více než jasné, že zima se pomalu, ale jistě blíží. Rozhodně to ale není důvod k podzimním depresím. Zpříjemněte si chladnější večery plánováním zimní dovolené. Čerstvě napadaný sníh, horký čaj, sluníčko a večer sauna? Kdo by si nedal říct! Nové moderní středisko Dolní Morava pod vrcholem Králického Sněžníku nabízí ty nejlepší podmínky pro vaši zimní dovolenou. A sezónu zahajuje ve velkém stylu na Grand Openingu 14. 12. Ten bude doprovázen bohatým programem, proto si toto datum poznamenejte do svého diáře.

Nezáleží, zda vyrážíte v páru, s dětmi nebo partou kamarádů, zimní radovánky si můžete užít všichni! Sáňkařská dráha na Dolní Moravě nabízí jedinečný zážitek z nočního sáňkování na osvětlené dráze dlouhé 2,5 km. Trasa vede po zasněžených lesních cestách a jedná se o skvělou zábavu plnou adrenalinu. Další atrakcí je jedna z nejdelších bobových drah v České republice. Je to nejmodernější typ bezpečné bobové dráhy s množstvím zatáček, 360stupňovými otočkami a terénními zlomy ve výšce až 6 metrů. I bobování si díky osvětlení můžete užít v noci. Pokud je na vás takový typ zážitků příliš silná káva a upřednostňujete kochání se přírodou, možná se vám zalíbí běžkování. V okolí Králického Sněžníku je upravovaných cca 50 km stop. Budete-li úspěšní, možná se vám podaří vybojovat i Králický odznak zdatnosti. Děti z běžkování nejspíš nadšené nebudou, ale v dětském ski parku si rozhodně užijí spoustu zábavy! A mimo to se také zlepší v lyžování.

Středisko Dolní Morava se totiž zaměřuje především na rodiny s dětmi a nabízí proto hravou formu výuky, moderní didaktické pomůcky a jen ty nejkvalifikovanější instruktory. Dělají tak ohromné pokroky, aniž by měly pocit, že se musely cokoliv učit. A zatímco jsou děti ve ski parku s instruktorem nebo si užívají animační program uvnitř hotelu, vy si můžete zalyžovat nebo zajezdit na snowboardu. Možnost hlídání dětí nabízí i areál dětského Ski parku, který je vybaven i dětským miniklubem a ohřívárnou. V areálu se nachází celkem 5 sjezdovek všech stupňů obtížnosti. Velkou libůstkou je sjezdovka U Slona, která nadchne všechny příznivce carvingového lyžování. Má unikátní šířku 80 metrů a délku 1200 metrů. V hlasování čtenářů iDnes dokonce získala titul o nejoblíbenější sjezdovku v Jeseníkách a Beskydech. Přímo na sjezdovce se nově nachází čtyři slunečná odpočinková místa s krásným výhledem do okolí. Díky dřevěným lehátkům se tyto zastávky skvěle hodí na opalování a relaxaci, když si od lyžování potřebujete na chvíli odpočinout a skrýt se do závětří.

A protože může být zimní dovolená pořádně fyzicky náročná, ubytujte se v luxusním Welness hotelu Vista, kde o vás bude ve chvílích volna královsky postaráno. Nabízí krásné pokoje, výhledy a především bezkonkurenční wellness služby. Dejte proto svým unaveným a promrzlým svalům ulevit v sauně nebo při masáži. Ubytovat se můžete i v chatě Slaměnka, kde byla nově rozšířena kapacita restaurace a zastřešena venkovní terasa. Aktivní den už nezbývá než zakončit vynikající večeří. Tu si dopřejte v restauracích Podbělka nebo Vyhlídka.

{phocagallery view=category|categoryid=1368|limitstart=0|limitcount=0}