Loading color scheme

Stěhujete se v Praze na lepší adresu? Poradíme, na co při stěhování nezapomenout!

stehovani-praha Stěhování patří mezi náročné a stresující okamžiky, a to platí i v případě, že se stěhujete do svého nového vysněného domova. Na co byste při stěhování neměli zapomenout, abyste proběhlo hladce bez zbytečných komplikací?

Stěhovací firmu vybírejte s předstihem!

Pokud se stěhujete poprvé asi vás překvapí, že stěhování je nutné plánovat předem, a to i několik týdnů. To platí především v případě, že se chcete stěhovat o víkendu nebo na konci měsíce, kdy vám vyprší stávající nájemní smlouva. V těchto termínech se totiž nestěhují pouze soukromé osoby, ale často i celé firmy.

Snadno se tak může stát, že i když je nabídka stěhovacích společností po zadání dotazu stěhování Praha velmi rozmanitá, budete na daný termín shánět stěhováky hodiny i dny.


Balit začněte včas

Abyste se těsně před stěhováním nestresovali s balením věcí v rychlém tempu, začněte balit dostatečně dopředu, a to od věcí, které příliš často nevyužíváte nebo jsou přímo jen dekorací v interiéru. Nejenže pak nebudete muset balit bez přestávky, ale odhadnete i to, zda máte dostatek obalových materiálů, jako jsou pevné krabice, pytle či různé fólie.

Ačkoli si můžete obalové materiály potřebné pro stěhování často půjčit od stěhovací společnosti, sehnat je můžete třeba i v nejbližším obchodě. Na balení věcí při stěhování se těší velké oblibě tzv. banánové krabice, takže to zkuste přímo v oddělení ovoce a zeleniny. Některé obchody sice obalové materiály vracejí, většina je však lisuje a může vám tak pár krabic jistě dát.


Zajistěte parkovací místo

Před stěhováním je pak nezbytné zajistit i dostatek volných míst, kde budou moc stěhováci s vozem zaparkovat, a to nejen v místě vašeho současného bydliště, ale i na nové adrese. Velmi praktické je místa na parkovišti zapáskovat spolu s informací o stěhování. Tuto informaci byste pak měli viditelně umístit i ve stupních prostorech přilehlých domů.


Stěhovací firma vám pomůže nejen při přesunu na novou adresu

Mezi činnosti, které kvalitní stěhovací firmy nabízejí, patří i vyklízení bytu, a to nejen v rámci pozůstalosti, ale třeba i po nezodpovědných nájemnících. Pracovníci s vámi nejprve zkonzultují, co vše chcete vyhodit, u čeho zvažujete odprodej a co byste naopak chtěli zachovat nebo přestěhovat. O likvidaci odpadu se pak postará stěhovací společnost, která již má bohaté zkušenosti.