Loading color scheme

Ve vesmírné kolekci diářů na rok 2022 propojuje papelote kosmos i mikrosvět každého z nás

papelotediare2022vesmir České papírnictví papelote přináší už podvanácté ucelenou kolekci diářů, tentokrát na téma vesmír. Jak napovídá její celý název Kámen, nůžky, papír, vesmír a všechno další, ahoj!, zvolené téma pojímá papelote hravě. S využitím pestrých barev a neobvyklých výtvarných prostředků, například mramorování papíru nebo foukacích fixů.

V rámci kolekce vzniklo celkem čtrnáct druhů diářů ve třech tradičních podobách – oblíbené papírové Elemento s pevnými deskami přepásanými gumičkou, Vega v deskách z veganské kůže a třech různých velikostech a Fabrico pro ty, kdo milují papelote látkové obaly. Všechny diáře papelote mají vlepenou praktickou textilní záložku a díky klopám poskytují i místo, kam zastrčit poznámky nebo lístky z divadla.

„U letošní série jsme se inspirovali mikrosvěty i nekonečným prostorem. Vznikly tak diáře, které odráží vesmírné kouzlo každodennosti,” přibližuje kreativní ředitelka papelote Kateřina Šachová novou kolekci, která vznikla díky technikám jako je mramorování papíru, sítotisk, ražba, slepotisk a výsek.

papelotediare2022vesmir2 Kultovní Elemento – Každý jsme jedinečným středem vesmíru
Papírový diář s barevnými deskami z pevné lepenky Elemento si svou oblibu nezískal jen tak. Může za ni přehledné členění: na levé straně se nachází svislé týdenní kalendárium, na vedlejší pravé straně je k dispozici volný prostor. Nebo flexibilní kroužková vazba. A také jeho univerzální velikost, o trochu menší než A5, díky které se snadno vejde do tašky i do kabelky a přitom nabízí dost místa na zápisky.

Elemento letos najdete v pěti barevných variantách s praktickou gumičkou: univerzální černé, zelené s průhledem na zeleno-fialový vstupní list, červené s nápisem Ahoj!, světle zelené s barevnými obrazci připomínajícími vesmírná tělesa a žluté, respektive hořčicové a fuchsiové, které se na obalu prolínají a připomínají rozžhavený povrch hvězd. I obaly diářů Elemento tak odrážejí přesvědčení papelote, že tvořivost je základní životadárnou energií.

Látkové Fabrico – Zázrak tvoření v každodennosti
Fabrico je diář se stejným kalendáriem i rozměry jako Elemento, jeho kouzlo spočívá v látkovém obalu. Ten existuje ve čtyřech barevných variantách: modré, červené, černé a šedé. Pro ty, kteří mají látkový obal z minulých let, nabízí papelote samostatný papírový diář jako náplň. Jeho jednobarevné černé, červené nebo světle fialové papírové desky však vypadají hezky i jen tak a můžete je používat i samostatně.

Elegantní Vega – Jsme vskutku recyklovaný hvězdný prach
Diář s odolnými deskami z veganské kůže má stejně jako v minulých letech tři rozměry: S, M a L, z nichž každý nabízí dvě barevné varianty, jednu decentní a jednu uvolněnější. Stejně jako u Fabrica, i u odolného obalu Vega platí, že stačí dokoupit jen náplň a obal můžete použít z minula.

Oblíbená kapesní varianta Vega S ve velikosti menší A6 se vejde do kapsy i sebemenší kabelky, a tak ji můžete mít vždy při ruce. Hebké desky mají barvu černou nebo šedo-béžovou s nápisem Kámen, nůžky, papír, vesmír a všechno další, ahoj!. Autorem použitého fontu Reckless je česká písmolijna Displaay.

Obal diáře Vega M zdobí barevné planety, které díky průřezům na deskách prosvítají z papírové náplně a připomínají vesmír explodující tvořivostí. Velikost je stejná jako u Elementa a Fabrica, tedy menší A5, týdenní kalendárium zde zabírá celou dvoustranu. I zde můžete sáhnout po jednoduché černé variantě.

Jakou barvu má hvězdný prach? Podle papelote třeba modro-fialovou, takovou, jaká se objevuje na obalu největšího diáře, který papelote nabízí. Modro-fialový Vega L zvládne i ten nejnabitější program a stejně jako u ostatních velikostí Vega a varianty Elemento ho udrží zavřený praktická gumička. I diář Vega L nabízí papelote v jednoduché černé variantě.

K Vega diářům nově vznikl praktický úchyt na tužku, který lze vložit do desek a očko na psací potřeby jednoduše prostrčit, aby ani tyto elegantní papírové plánovače nebyly ochuzeny o přidruženou praktickou funkci.

„Diáře papelote jsou nejen funkční, ale také krásný a kvalitně zpracovaný nástroj, který dobře slouží a zároveň může inspirovat a připomínat vesmírné kouzlo a zázrak života a tvoření v naší každodennosti,” popisuje účel vesmírných diářů Kateřina Šachová.