Loading color scheme

Udělejte si v šatníku pořádek jednou provždy. Víme jak!

shutterstock435892198 Mít pořádek v šatní skříni je umění. Nebo ne? Máme pro vás pár efektivních tipů, jak si udělat v dosavadní skříni systém, abyste se v ní vyznali nejen teď, ale pořádek vám v ní i dlouhodobě vydržel. A to je něco, co se vyplatí zkusit, nemyslíte?

Třídění hned na začátku
Ačkoliv se jedná o poměrně neoblíbenou činnost, vězte, že díky ní budete mít šatník o poznání vzdušnější. A není to na škodu, naopak. Většinou totiž míváme ve zvyku skladovat haldy oblečení a doplňků, které zkrátka nepotřebujeme. Vyskládejte si veškeré oblečení ze šatní skříně ven. A pak si každou jednotlivou věc přeberte. Skutečně ji potřebujete? Sedí vám po všech stránkách? Kolikrát jste ji měli za poslední rok na sobě? Vadí vám na ní něco? Většinou podle odpovědí vám bude hned jasné, jestli s danou věcí zpátky, nebo ji dát úplně jinam.

Věci, které nevyužijete, můžete nafotit a prodat přes bazar, zanést do sekáče, vyhodit do textilních kontejnerů, nebo třeba darovat svým blízkým, pokud by je daná věc potěšila. Uděláte tak dobrý skutek nejen pro svou skříň. Je to prostě výhodné pro obě strany.

shutterstock360527063 Organizéry kam se podíváš
Jakmile si vytřídíte věci, které nevyužijete, je třeba si udělat systém v jejich umístění. Ten by měl být zejména praktický. Záleží tedy na vás, co vám bude připadat nejlepší – můžete oblečení třídit podle barvy, podle příležitosti, typu oblečení nebo třeba podle způsobu nošení.

Udržet pořádek vám pomohou i nejrůznější organizéry do skříní a zásuvek. Elegantně tak roztřídí ponožky a spodní prádlo, uchovají vaše kravaty, pásky, kabelky, šály a čepice, šátky, hodinky nebo šperky.

Sezónní věci uskladněte jinde
Máte-li menší skříň, můžete jí ulevit tím, že objemné sezónní věci budete skladovat jinde. Nebudete je totiž potřebovat každý den jako například trička nebo kalhoty. Objemné zimní bundy nebo termoprádlo můžete uschovat do vakuových pytlů a dát je do úložných prostorů pod postel anebo pod gauč.

Šatní skříň, která je praktická a dostatečně prostorná
Pokud chcete vzít úklid z gruntu, pak se zamyslete i nad stávající šatní skříní. Vyhovuje vám po všech stránkách? Je dostatečně prostorná? Existují celé řady vychytávkových systémů, které mají za úkol vám co nejvíc usnadnit život. Víte, jak vybrat šatní skříň? Můžete si vybrat vestavěné skříně na míru, které splynou s prostorem a ani nebudete vědět, že je máte. Vybírat ale pochopitelně můžete i samostatně stojící skříně s posuvnými dveřmi, skříně se zrcadlem, s osvětlením, rohové skříně a další. Čarovat ale můžete i s vnitřním uspořádáním podle toho, zda vám více vyhovují závěsné tyče anebo police. Nebo kombinace obojího.

Zdroj obrázku: All About Space / Shutterstock.com a Dean Drobot / Shutterstock.com