Loading color scheme

Na výbavičce pro miminko se dají ušetřit tisíce! Kde nemusíte utrácet?

shutterstock1685894674 Čekáte miminko? Gratulujeme, je to jistě skvělá zpráva! Nicméně po prvotním nadšení přijdou obavy, jak to všechno zvládnete, a to i po finanční stránce. Koneckonců výbavička pro miminko něco stojí, a u toho to teprve začíná. Jak ušetřit, ale nic nezanedbat? Budete se divit, ale existuje hned celá řada snadných triků, které vám pomohou ušetřit tisíce korun.

Zapomeňte na jednorázové vlhčené ubrousky
Budete jich totiž potřebovat hromady. Levnější, šetrnější, a dokonce i ekologičtější možností je perlan. Jedná se o látku, která se hojně využívá ve zdravotnictví. Můžete ji koupit v rolích a nastříhat jej na menší kousky, které pokaždé jen navlhčíte vodou a použijete k očistě dětského zadečku.

Látkové pleny
Jsou ekologické, ale vyjdou vás také o mnoho levněji. I přes vyšší spotřebu elektriky a vody se vám látkové pleny vždycky vyplatí víc. Navíc je můžete později využít i u dalších dětí, a úspora tak bude ještě větší.

Buďte kreativní
Nebojte se využít svoji kreativitu k šití vlastního oblečení pro miminko nebo třeba různých vaků, přebalovacích podložek apod. Stačí koupit softshell metráž a podle snadného střihu si ušít vhodný vak na zimu. Teplákovina metráž se zase bude hodit pro spíchnutí jednoduchého bodýčka. Zabavíte se, něčemu se přiučíte a ještě ušetříte.

Vsaďte na neutrální barvy
Je sice lákavé nakoupit pro holčičku všechno v roztomilé růžové, ale vězte, že pokud neskončíte u jednoho dítěte, budou se vám daleko více hodit barvy jako je béžová, žlutá, jemně zelená nebo bílá. Ty můžete snadno využít i pro chlapečka a také se vám případně budou snadněji prodávat v bazárku.

Zjistěte, na co máte nárok
Mnoho zdravotních pojišťoven nabízí pro maminky příspěvky na výbavu i péči. Bohužel se ale o nich moc neví. Proto prozkoumejte webovky nebo se rovnou zeptejte na pobočce. Možná budete překvapeni, na co všechno máte nárok.

Zdroj obrázku: BooFamily / Shutterstock.com