Loading color scheme

Ledové osvěžení: Bohemia Sekt ICE je základem letní cool party Výjimečný drink si zaslouží i skvělý led

BS-ICE-2 S tím, jak teploty šplhají nahoru, máme čím dál větší chuť na pořádné osvěžení. A top drinkem do horkých dní jsou rozhodně bublinky na ledu! Cinknutí ledových kostek o sklenku, zašumění lahodného vychlazeného sektu a snítka máty pro podtrhnutí chuti a vůně – to jsou tři kroky k přípravě dokonalého letního drinku s hitem Bohemia Sekt ICE. Čtvrtým krokem jsou přátelé – s těmi totiž Bohemia Sekt ICE chutná nejlépe.

Stylové ledové bublinky
Představa, že se sklenka sektu hodí pouze k oslavám a výjimečným chvílím, vzala za své s příchodem stylové bílé lahve ledových bublinek Bohemia Sekt ICE s tóny Chardonnay a aromatických odrůd. Sekt podávaný na ledu ve větší vinné sklence se stal neodmyslitelnou součástí stylových letních party s přáteli a zapsal se jako dokonalý cool drink k popíjení na pláži a u bazénu. Bohemia Sekt ICE je láskou na první pohLED i ochutnání!

NOVINKA: Sklenka dokonalého osvěžení
Nechystáte zrovna velkou letní sešlost, ale sklence ledových bublinek nemůžete a nechcete odolat? Přesně pro takové chvíle je určena novinka Bohemia Sekt ICE v 200 ml balení. Je jako stvořená pro okamžité osvěžení! Ledové kostky samozřejmě nesmí chybět… Vlna veder nemá šanci!

Tajemství perfektní ledové kostky
Obvolat přátele. Naladit oblíbený hudební mix. Připravit se na skvělou party! Půjde to letos? Uvidíme, nedávejte zatím plány na letní party k ledu! S ledem počítejte jen do perfektního letního drinku, se kterým budete za hvězdu. Jak si k bublinkám Bohemia Sekt ICE připravit i dokonalý led?

Vzpomenete si ještě vůbec, jak vypadají ledové kostky v baru? Jsou krásně čiré, skoro jako sklo. Zatímco ty domácí bývají obvykle zakalené s bělavými tóny. Zpravidla taky vydrží ve sklence kratší dobu. Dobrou zprávou ale je, že i v domácích podmínkách můžete docílit krásně vypadajících a dlouhotrvajících kostek, kterými v drinku zaručeně oslníte. Pokud chcete pro svůj „vyleděný“ Bohemia Sekt ICE skvělý led, jako z rukou profesionálů, držte se následujících kroků:

  • Použijte filtrovanou nebo balenou vodu. Převařte ji.
    Zakalení kostek je způsobeno vzduchovými bublinami a minerály ve vodě. Ty jsou při zamrzání stlačovány a vzniká tak typické zakalení ledu. Kvůli těmto „nečistotám“ led ale také taje rychleji než ten čistý a čirý. Pokud je to možné, použijte filtrovanou nebo balenou vodu, která obsahuje méně minerálů. A to zvlášť v případě, pokud máte doma tvrdou vodu. Vodu převařte. Tím se alespoň z části zbavíte vzduchových bublin a získáte průsvitnější a pevnější led.
  • Chraňte vodu před dalšími nečistotami. Opatrně ji nalijte do formiček
    Která voda zmrzne dřív, studená, nebo horká? Ač se to zdá nemožné, horká voda může být za určitých podmínek přeborníkem v rychlosti mrznutí. Neplatí to však vždy. Ověřte si tento paradox a oslňte účastníky vaší ICE party touto perličkou. Pozor ale na to, abyste si horkou (70 °C) vodou neponičili formičky a neznehodnotili v mrazáku uložené potraviny. Pokud necháte vodu před plněním formiček vychladnout, během toho ji překryjte, aby se do ní nedostaly žádné nečistoty. Vodu pak nalijte opatrně do formiček. Chcete-li se vyvarovat vzduchových bublin, uděláte nejlépe, když formičku na led do připravené vody zcela ponoříte a vodu formičkou naberete.
  • Udělejte ledu místo a dejte mu čas.
    Posuňte letní zásobu zmrzlin a vytvořte pro led místo. Rozhodně byste ho neměli ukládat vedle zmrzlého masa a ryb. Mohl by převzít nežádoucí aroma. Nechte ho zmrznout do druhého dne, lépe se tak uvnitř utvoří jeho pevný základ.
  • Vyklopte ho opatrně. Jen ne žádnou vodu!
    Led vyndejte z mrazáku a nechte ho krátkou chvilku odstát. Vyklopení pak bude mnohem snazší. Rozhodně vyklopení nechtějte urychlit ponořením formiček do teplé vody.

Pro náročné: Metoda mrazení shora dolů zajistí dokonale čirý led

Pokud nechcete ve svém ledu ani bublinku a máte v mrazáku dostatek místa, vyzkoušejte druhý, o něco málo složitější postup. Ten je založen na mrazení shora dolů. Budete potřebovat nádobu, která je izolovaná ze všech stran vyjma horní (ideální je termobox bez víka). Do chladícího boxu nalijte vodu a vložte ho do mrazáku. Led se vytváří nejprve na odkryté, neizolované části, tedy na hladině, a přibývá směrem dolů. Vznikající led tlačí minerály a vzduchové bubliny ke dnu. Druhý den nádobu vyndejte. Po chvíli byste měli snadno vyklopit ledový blok, který má v dolní části bublinu s dosud nezmrzlou vodou. V ní jsou zadržovány už zmíněné „nečistoty“. V horní části je naopak průzračný led. Perfektní kostky do Bohemia Sekt ICE drinku vytvarujete pomocí nože na pečivo. Tím udělejte na velkém kusu ledu zářezy ze všech stran, a pomocí nože a paličky něžně vyznačený kus odsekněte. Letní cool party může začít!

Tip navíc: Před podáváním Bohemia Sekt ICE vychlaďte na teplotu 5-7 °C. Společně s ledem a lístkem máty vytvoříte perfektní drink do horkých dnů. A nezapomeňte – nejlépe chutná s přáteli!