Loading color scheme

Trend japonských whisky následuje novinka Nobushi

nobushi Celý svět v posledních letech objevuje kvalitu japonských whisky, jejichž popularita nezastavitelně stoupá. Na českém trhu se můžeme těšit z novinky Nobushi s filozofií japonských válečníků, kteří své myšlenky stavěli na „duchu cti“, ukázněnosti, odvaze a hluboké úctě k sobě i ostatním. Japonskou whisky Nobushi na český trh exkluzivně přináší Premier Wines & Spirits, distributor prémiových nealkoholických a alkoholických nápojů a vín.

Japonské whisky nezastavitelně dobývají svět. Popularitě se těší díky výjimečné kvalitě, specifikům japonského prostředí i příběhům, které za jejich výrobou stojí. Novinkou na českém trhu je lahodná blendovaná japonská whisky Nobushi. Její základní složky pocházejí z úrodných oblastí Miyagi a Nagano a zpracování probíhá výhradně řemeslnými postupy. Blend sladového a obilného destilátu zraje po dobu 4 let v sudech z amerického dobu v oblasti obce Kiyokawa, jejíž název lze přeložit jako „čistá řeka“. Díky pečlivému zrání vzniká vynikající harmonický blend s jemnou a sametovou texturou a příjemně štiplavými tóny vyváženými sladkými nuancemi. Ve vůni se snoubí aromatické tóny květin a čerstvého ovoce a koření spolu s lehkými tóny dubového sudu. Na patře cítíme zimní koření a jeho typickou těžkou ovocnou chuť. Tu střídají stopy vanilky a karamelu. Závěr je dlouhý, s tóny ovoce, koření a dubu. Barva whisky Nobushi je zářivě zlatojantarová.

Samotný název whisky Nobushi se pojí s řádem elitních válečníků japonské feudální éry. Tento řád byl znám pro svou filozofii založenou na moudrosti a statečnosti. Válečníci byli neúnavní a velmi úspěšní. Vyznačovali se elegantními pohyby, obratností a lehkou výstrojí. Strategicky uhýbali nepřátelským útokům a efektivně mátli protivníky. Filozofií whisky Nobushi je označení „duch cti“, směřující k disciplíně, životu založenému na hodnotách, odvaze a hluboké úctě k sobě i svému okolí.