Loading color scheme

Elegantní, funkční a české – 3D roušky s nanomembránou od SegraSegra budete chtít nosit

SegraSegra3DNanoRouska250Kc1 V nabídce značky SegraSegra najdete jednoduchou městskou módu převážně v tmavé barvě šitou z odolných a funkčních materiálů. Tyto parametry splňují i jejich 3D nanoroušky, které umožňují tvarování podle obličeje. Díky všité nanomembráně jsou mnohonásobně účinnější než ty podomácku vyrobené bavlněné a zároveň šetrnější k životnímu prostředí než jednorázové ústenky.

3D Roušky od SegraSegra se vyznačují jednoduchým černým vzhledem a variabilním střihem, díky kterému je snadno natvarujete podle obličeje. Funkční nanoroušky navržené a ušité v České republice existují ve dvou velikostech, menší dámské a větší pánské. Jejich pohodlné nošení umožňují gumičky za uši a díky promyšlenému střihu sedí roušky i pod brýle.

Nanoroušky SegraSegra obsahují celkem tři vrstvy, vnější a vnitřní jsou z černé bavlny, uprostřed je všitá vložka z materiálu Nanomembrane. Jedná se o 100% polyuretan s nanovlákny o průměru pouhých 150 nanometrů, který díky své velikost, tedy spíše maličkosti, účinně omezuje šíření virů včetně aktuálního coronaviru.

SegraSegra3DNanoRouska250Kc2 Nanomembrane
Materiál Nanomembrane se vyznačuje dlouhou životností, byl vynalezen a vyrábí se v České republice. Mimo jiné se vyznačuje extrémní paropropustností, větruodolností a vysokou hydrostatickou odolností. Proto ho značka SegraSegra využívá často i u jiných výrobků, například pršiplášťů, křiváků nebo nepromokavých kalhot.

Ačkoliv je velikost koronaviru pouhých 120 nanometrů, tedy 0,12 mikrometrů, přenáší se pomocí mnohonásobně větších částic.

Ty se na základě velikosti označují dvojím způsobem: kapénky, které jsou větší než 100 mikrometrů a aerosoly, které jsou menší než 100 mikrometrů, lehčí a kvůli tomu vydrží ve vzduchu déle.

Podle odborníků virus nejčastěji putuje v aerosolech o průměru 5 až 15 mikrometrů.

Póry v materiálu NanoMembrane mají velikost maximálně 1,51 mikrometrů.

Jak 3D nanoroušky udržovat
Stejně jako jiné látkové roušky, i 3D nanoroušky je třeba prát po každém nošení. Materiál Nanomembrane se smí prát při jemném režimu se sníženým počtem otáček maximálně na 30 °C, nejrychlejší variantou je proto ruční přeprání ve vlažné vodě. Po uschnutí je nezbytné roušky dezinfikovat vyžehlením na 150 °C – stupeň bavlny.