Loading color scheme

Chateau Bzenec brut nejlepším sektem na Slovácku Vinařství navazuje na výrobu prvního sektu na Moravě

chateau-bzenec2016 Národní soutěž vín Slovácké vinařské podoblasti každoročně vybírá nejlepší vína a sekty z této vinařské podoblasti. V kategorii šumivých vín odborná porota nejvýše ohodnotila jednoodrůdový sekt Chateau Bzenec brut 2016. Ten navazuje na tradici prvního sektu vyrobeného na Moravě v roce 1875.

Slovácká vinařská podoblast je rozsáhlá a vyznačuje se různorodými přírodními podmínkami. Díky tomu zde mají ideální podmínky pro růst odrůdy jako je Mülleru Thurgau, Veltlínské zelené, Rulandské bílé a výborně se zde daří i Ryzlinku rýnskému. Ten má velmi dlouhou tradici hlavně na Bzenecku. Zdejší vinice ze sebe vydávají natolik kvalitní hrozny, že byly vybrány pro výrobu prvního moravského sektu.

Po stopách prvních bublinek
V Evropě v druhé polovině 19. století do módy přicházela šumivá vína. To neuniklo pozornosti tuzemských vinařů, kteří se chtěli vyrovnat významným enologům z Francie a dalších zemí. Mezi prvními „experimentátory“ na našem území byli vinaři z Bzence, kteří za nejvhodnější odrůdu pro přípravu šumivých vín zvolili právě Ryzlink rýnský.

V roce 1875, po několika pokusech, se jejich snažení vyplatilo. Zrodil se výtečný moravský sekt a Bzenecké sklepy se tak staly teprve 4. místem ve střední Evropě, kde dokázali vyrábět šumivá vína. Například až v roce 1880 se začalo s jeho výrobou v Itálii. O pár let později sklidil bzenecký sekt první mezinárodní úspěch na výstavě v Toulouse, kde získal zlatou medaili. Rovněž zazářil i na Světové výstavě v Paříži v roce 1900.

Nejlepší sekt na Slovácku i v roce 2020
Na víc než 140 let staré umění bzeneckých vinařských mistrů dnes navazuje vinařství Chateau Bzenec se sektem Chateau Bzenec brut. Od první vyrobené lahve v roce 1875 se toho moc nezměnilo. I dnes připravují sekt tradiční metodou kvašením v lahvi. I dnes je cuvée sestaveno výhradně z hroznů Ryzlinku rýnského, který vyzrává v optimálních podmínkách. Stejně jako v minulosti získává uznání na soutěžích, naposledy na začátku srpna, kdy se stal absolutním vítězem sektové kategorie Národní soutěže vín 2020 pro podoblast Slovácka.

Pokud chcete ochutnat sekt s tradicí 140 let, vychutnat si bohaté perlení a plnou chuť s harmonickou kyselinkou s ovocnou lehkostí a dlouhou perzistencí, pak je Chateau Bzenec brut tím pravým.

Produktový tip:

Chateau Bzenec brut 2016
Cuvée tohoto výjimečného sektu, který vzniká tradiční metodou kvašením v láhvi, je sestaveno z hroznů Ryzlinku rýnského pěstovaných v oblasti Bzence, kde má tato odrůda dlouhou tradici a výborné podmínky ke svému dozrávání. Jedinečné vlastnosti této odrůdy dodávají šumivým vínům jejich bohatou vůni a pikantní kyselinku. V tomto výjimečném sektu, který zraje nejméně 9 měsíců na kvasinkách, naleznete zlatavý odstín a bohaté perlení, jemnou vůni s tóny sladké broskve a plnou chuť s harmonickou kyselinkou s ovocnou lehkostí a dlouhou perzistencí.

NAKUPTE CHAEAU BZENEC BRUT U NAŠEHO PARTNERA >>