Loading color scheme

Zákaz milování během dne, bouřky či sex iniciovaný klopýtnutím aneb 5 neobvyklých sexuálních praktik z celého světa

lightning-10564191920 Sex a erotika jsou staré jako lidstvo samo a jsou pevně zakořeněny v kulturách po celé zeměkouli. To ovšem neznamená, že na ně lidé všude nahlížejí stejně. Co je pro jedny podivné či zcela tabu, může být pro jiné naprosto běžnou součástí milostného života. Pojďte se s námi podívat na některé z neobvyklých praktik spojených se sexem, erotikou či partnerským životem.

1) Zabil jsi krokodýla? Dnes jsi bez sexu
V Jižní Africe najdeme komunitu, která ačkoliv povoluje polygamii, přísně zakazuje jakoukoliv sexuální aktivitu během dne. Má se za to, že toto pravidlo bylo zavedeno proto, aby lidem zabránilo užívat si sexu příliš často. „Vzhledem k možnosti mít hned několik životních partnerů se nařízení jeví logicky. Na druhou stranu ovšem u těchto lidí platí pár dalších omezení, které se příliš opodstatněné nejeví: například zákaz milování během bouřky, poté, co měla osoba zlý sen, či poté, co muž zabil krokodýla, krajtu nebo hyenu,“ prozrazuje Adam Durčák ze sexshopu Ruzovyslon.cz, který testuje a prodává erotické pomůcky a zabývá se zdravou sexualitou.

2) Když pád při tanci není faux-pas
V řadě kultur je sex poměrně úzce propojen s tancem. Ten je součástí milostných rituálů či svádění nebo má jen onen vášnivý podtón, který si s ním spojujeme i my Evropané. Zajímavý ceremoniální tanec provozují jihoameričtí indiáni Goachirové: pokud se během něj podaří mladé ženě způsobit, že její partner klopýtne a upadne, musí mít dvojice následně sex.

3) Mimomanželský sex pro štěstí
Zatímco například evropská kultura si cení věrnosti manželů a partnerů, jinde na světě se na „nevěru“ nahlíží poněkud jinak. Například Indonésané z ostrova Jáva sedmkrát do roka slaví festival jménem Pon, při němž musejí mít účastníci sex s jiným člověkem, než je jejich manžel či manželka. Pokud se této „náhodné“ dvojici podaří pomilovat se během všech Ponů v roce, zajistí jim to velké štěstí.

4) Opravdu důkladná sexuální výchova
V některých zemích je sexuální výchova dětí dodnes poněkud kontroverzním tématem a často se omezuje jen na základní body z biologie člověka a pravidla bezpečného sexu. Na ostrově Mangaia v Jižním Pacifiku ovšem přípravu dětí na sexuální život berou detailněji. Tamní chlapci jsou již od deseti let povzbuzováni k tomu, aby masturbovali, a jakmile dosáhnout věku třinácti let, odvedou je otcové z vesnice a dva týdny je učí vše, co o sexu potřebují znát. Součástí tohoto „kurzu“ jsou přitom i návštěvy starší dámy, která chlapce na živo seznámí s různými sexuálními polohami a technikami.
„Zvláštní důraz je v tomto ‚výcviku‘ kladen na schopnosti zajistit své budoucí partnerce při každém styku orgasmus. Pokud hoch či muž nedokáže dovést svou partnerku k vyvrcholení, přinese mu to ve vesnici velkou hanbu, a navíc od něj děvče může zcela bez represí odejít k jinému,“ komentuje Adam Durčák.

5) Domeček lásky
Různé zasvěcovací rituály do tajů sexu se často točí hlavně kolem chlapců, u kmene Kreung v Kambodži jsou ale pro změnu v pozornosti rodičů dívky. Když dcera dosáhne puberty, postaví ji otec speciální chýši, kam za ní každou noc chodí jiný chlapec, a to až do té doby, dokud si z těchto „kandidátů“ dívka nevybere nejvhodnějšího životního partnera.