Loading color scheme

Flor de Caña je rum s neutrální uhlíkovou stopou

fdc-palirna3 Prémiové rumy Flor de Caña z Nikaraguy jsou vyráběné udržitelným způsobem. Nedávno tato značka získala osvědčení o neutrální uhlíkové stopě, čímž opět potvrdila, že se jí daří dodržovat závazek udržitelnosti. Ten dále plní destilací rumů za použití 100 % obnovitelné energie, každoročním vysazením 50 000 stromů již od roku 2005 a certifikací Fair Trade.

fdc-7yo Certifikaci uhlíkové stopy Flor de Caña provedla organizace Carbon Trust, která je celosvětovou špičkou v měření a testování tohoto typu ekologické zátěže. Její certifikáty potvrzují dosažení mezinárodně uznávané normy PAS 2060 hodnotící právě uhlíkovou neutralitu. Tato norma vyžaduje
měření a certifikace uhlíkové stopy v průběhu celého životního cyklu produktů značky Flor de Caña a dále zavedení a dodržování plánu řízení množství uhlíku ke snížení emisí a kompenzaci případných zbývajících emisí.

„Organizace Carbon Trust s potěšením uděluje osvědčení rumům Flor de Caña jako uhlíkově neutrální značce. Podporujeme její snahy o další snížení emisí uhlíku,“ uvedla Silvana Centtyová, senior manager organizace Carbon Trust.

Producent prémiových destilátů Flor de Caña je díky svým udržitelným postupům uznávaným lídrem ve svém odvětví. Je také jediným výrobcem destilátů na světě, který se pyšní jak uhlíkovou neutralitou, tak certifikací Fair Trade.

Od roku 1913 nabízí škola této společnosti bezplatné vzdělání pro děti svých zaměstnanců (aktuálně je zde zapsaných 600 studentů) a od roku 1958 zajišťuje nemocnice této společnosti bezplatná lékařská vyšetření svým zaměstnancům a jejich rodinám (každoročně je provedeno více než 400 lékařských zákroků a v porodnici se narodí 170 dětí).

Flor de Caña je také již téměř 30 let hlavním dárcem pro neziskovou organizaci Aproquen, která poskytuje bezplatnou léčbu popálenin a rozštěpů rtu a patra a ošetřila takto již přes 600 000 dětských pacientů.