Loading color scheme

Tvrdý sex si lidé užívají čím dál častěji, potvrdila studie. Ženám pomáhá s orgasmem, mužům dodává energii

woman-4467111920 Jak ukazují nejnovější průzkumy, mladší generace lidí si užívá pestřejší sexuální život, v němž často nechybí ani občasný tvrdý sex. Plácání na zadek, škrábání či strhávání oděvu si jako součást sexu páry dopřejí až 28krát ročně. Ženám přitom tvrdý sex může dopomoci k rychlejšímu orgasmu a muži jsou při něm více energičtí.

Tvrdý, hrubý, drsný sex si lidé průměrně užívají asi 28krát ročně. Muži jej pak iniciují trochu častěji než ženy. Vyplývá to z nejnovějšího průzkumu zveřejněného v odborném žurnálu Evolutionary Psychological Science. Podle něj se ve většině případů tvrdý sex mezi partnery omezuje nejobvykleji na strhávání oděvu, naplácání na zadek, strkání či škrábání. Partneři se k němu uchylují zejména proto, že chtějí jednoduše prožít něco nového a neobvyklého.

Mladí jsou nakloněni neotřelým praktikám
Výsledky zmíněné studie ukazují, že tvrdý sex lidé vnímají jako velmi mírnou formu hravé agrese, která jim pomáhá obohatit jejich milostný život. „Zajímavé je, že mladší generace k němu přistupuje mnohem častěji. Různé studie ovšem naznačují, že mileniálové a další generace po nich obecně vykazují pestřejší paletu sexuálního chování. Může to být tím, že tito lidé již vyrůstali ve velmi sexuálně liberálním prostředí se snadným přístupem k informacím o sexu a různých milostných praktikách i k pornografii,“ komentuje průzkum Adam Durčák ze sexshopu Ruzovyslon.cz, který testuje a prodává erotické pomůcky a zabývá se zdravou sexualitou.

Průzkum rovněž naznačil, že tvrdý sex může vést k lepšímu milostnému prožitku a celkové sexuální spokojenosti. „Ženy uvádějí, že při drsném sexu rychleji dosáhnou orgasmu, muži zase přiznávají, že při něm souloží s větší energií,“ popsal Adam Durčák.