Loading color scheme

Naučte se pociťovat vděčnost a rozdávat radost. V papelote vědí, co vede k naplněnému a spokojenému životu.

PapeloteSada-sesitu-Amok165Kc Vděčnost je jednou z klíčových dovedností spojovaných s dlouhodobým pocitem štěstí a vyrovnanosti. Podle odborníků je její praktikování prvním krokem ke spokojenému a naplněnému životu. V papelote vděčnost spolu s rozdáváním radosti figurují jako jedny z klíčových hodnot, které na své důležitosti neztrácejí ani v současné komplikované situaci, naopak. Kateřina Šachová, kreativní ředitelka papelote, proto radí, jak je do každodenního života zavést a těžit z jejich výhod.

Že je trénování vděčnosti důležitou praktikou pro naplněný život s minimem stresu, se shodují snad všichni psychologové, kteří se tématem spokojeného života zabývají. S pocitem vděčnosti je totiž spjaté vylučování dopaminu, hormonu radosti. „Zkuste s vděkem aktivně pracovat a pociťovat ho denně, ať se děje, co se děje. I v nepříznivé situaci se najde mnoho pozitivního a všichni máme za co a za koho být vděční,” doporučuje Kateřina Šachová, kreativní ředitelka papelote. Praktikování vděčnosti podle ní sestává ze dvou kroků: uvědomte si, za co jste vděční a uvědomte ty, za které jste vděční.

Sepište si, za co jste vděční

Mezi produkty papelote se schovává na první pohled nenápadný Sešit vděčnosti. Jedná se o jednoduchý A5 sešit z recyklovaného papíru, do kterého si můžete sami zapisovat, za co jste vděční. Kateřina Šachová radí zapisovat si do něj denně tři věci. Mohou to být situace a události daného dne nebo dlouhodobá pozitiva, která náš život provázejí. Třeba to, že máme střechu nad hlavou. „Zapisujte si do Sešitu vděčnosti každý večer před spaním. Pozitivní myšlenky vymažou stres a bude se vám krásně usínat. Další ráno si nezapomeňte znova přečíst, co jste zapsali. Bude se vám tak lépe vstávat,” doporučuje Kateřina Šachová.

Nechte vděčnost kolovat

Vděčnost můžete poslat do světa a zapojit se tak do papelote kampaně #vdecnostleti. Stačí založit svůj vlastní sešit vděčnosti a nechat jej kolovat. Na první stranu vepište návod, jak se sešit používá, a pošlete ho do světa. Každý příjemce připíše jeden děkovný vzkaz a pošle sešit dál. Kolovat ho nechte poštou nebo třeba v rámci jednoho domu, ze schránky do schránky.

V rámci trénování vděku se můžete zamyslet nad tím, díky komu máte v životě radost a cítíte se spokojeně. V papelote doporučují nezůstat u pouhého zvědomění, ale poslat dotyčným dopis pomocí kterého dáte najevo, jak si vašeho vztahu vážíte. Podle Kateřiny Šachové platí, že, když svůj vděk sdílíte s ostatními, upevníte váš vztah a navíc se díky vám budou cítit užiteční, potřební a také ocenění.

Pro rozesílání vděčnosti vám skvěle poslouží dopisní sada Let it envelope, sestávající ze 12 dopisních papírů, které jsou zároveň i obálkou. Podle papírů z této sady si navíc můžete vyrobit svou vlastní korespondenční edici. Dopis plný vděčnosti psaný rukou má totiž své kouzlo, které mu nevezme ani digitální doba. Spíše naopak. Napište dopis, poskládejte, napište adresu, nalepte známku a teď už jen vzpomenout si, kde je ve vašem okolí poštovní schránka.

V papelote najdete také jednoduché pohlednice, přáníčka, třeba toto Přání s překvapením, nebo zajímavé obálky. A nezapomínají ani na poštovní známky. Nakoupíte zde prakticky vše na jednom místě.

Udělejte (si) radost

Ty nejbližší můžete potěšit i dárkem, který papelote pošle za vás. České papírnictví totiž nabízí službu Pošli dárek, kterou můžete využít pro téměř dvě desítky krásných a výhodných dárkových sad a produktů, které potěší kamarádku, přítele i celou rodinu. K těm můžete přidat i milý vzkaz, stačí ho upřesnit v objednávce. Dělat radost a obdarovávat druhé totiž přináší radost nám a spolu s vděčností přispívá ke šťastnému žití.

Sada pro muže a minimalisty je určená všem milovníkům jednoduchého a elegantního vzhledu. Obsahuje desky A4 z veganské kůže, kapesní blok Reporter, tečkovaný blok Spiral A5 s gumičkou na tužky, zápisníkovou versatilku a washi pásku, to vše v klasické černé barvě, a trhací blok Ripblok A4 v bílé barvě. Decentní minimalisty známe všichni, teď jen vybrat, koho chceme nejvíc potěšit.

Sada sešitů Amok s tužkou a gumičkou potěší psavce každého věku. Skládá se z dvojice kapesních sešitů v pastelových barvách. Praktické a krásné drobnosti jsou ty nejlepší dárečky. Už víte, komu sadu odeslat?

Sada pro celou rodinu je koncipovaná tak, aby z ní měli využití úplně všichni. Díky ní můžete psát dopisy, zorganizovat fotky, ozdobit washi páskou byt, kreslit a obsahuje i obal na knihy, na jejichž čtení je konečně čas. Nezvládnete to všechno? Co takhle se spravedlivě rozdělit s rodinou? A nebo potěšit kamarády a jejich rodinu?

V autorském papírnictví papelote vědí, jak moc nám zvědomění krásných zážitků, milých lidí a všeho, co máme, i když na to zapomínáme, pomáhá. Dejte své vděčnosti tvar a pošlete ji do světa. Určitě se vám vrátí.