Loading color scheme

UAX! vyzbrojil zdravotníky rouškami, které umí vykouzlit úsměv 

03637106-E7C3-450E-8468-4C611A45B3B9 Oděvní značka UAX! rozšířila svou nabídku o bavlněné roušky s originálním potiskem. Jejich předností je, že dokáží vyčarovat úsměv a hlavně pomáhají těm, kteří to potřebují. Na boj s koronavirem mohou přispět i zákazníci: za jedno zakoupené tričko pošle firma tři roušky třeba do nemocnic. 

Malá manufaktura v srdci Moravy, která už 23 let šije kultovní trička s nenapodobitelným rukopisem designéra Radka Leskovjana, pružně zareagovala na situaci s nedostatkem roušek a kromě tradičních triček a dalších produktů začala šít také ochranné respirační roušky z dvouvrstvé 100 % bavlny.

Celá firma nyní funguje v tzv. izolovaném režimu, v němž firemní švadleny od pondělí 16.3 šijí na přenastavených strojích denně stovky ochranných respiračních roušek ozdobených veselým potiskem. Jen za uplynulé dva týdny firma vyrobila a darovala několik set kusů bavlněných respiračních roušek v hodnotě 150 tisíc korun například chirurgickému oddělení nemocnice v Novém Jičíně, nemocnici ve Frýdku-Místku, Vítkovické nemocnici nebo Mobilnímu hospici Strom života  v Novém Jičíně a dodávky roušek pro další nemocnice a organizace jsou ve výrobě.

Přispět na boj s koronavirem a pomoci hrdinům dneška - tedy zdravotníkům, lékařům a záchranářům, mohou navíc i zákazníci firmy UAX!. Stačí jen najít a zakoupit produkt s ikonkou roušky na firemním e-HYPERLINK shopu a UAX! za každý takto zakoupený skladový produkt vyrobí a pošle tři další roušky zadarmo nemocnicím, lékařům, zdravotníkům a dalším členům složek IZS bojujícím proti šíření koronaviru.

Zájemci o originální roušky s potiskem si je mohou na firemním webu také zakoupit. Vybrat si mohou z 24 barev a několika stovek hravých potisků, takže mají záruku, že každý vyrobený kus bude originální. Zakoupením jakéhokoliv produktu UAX! navíc podpoří lokální českou výrobu a v době, kdy lidé přicházejí o práci, tím umožní udržet zaměstnanost v regionu.

„Jsme zcela česká výroba a nemusíme tak čekat na dodaní materiálu ze zahraničí. Každý den nás oslovuje mnoho různých firem a organizací s poptávkou šití bavlněných roušek. Rozhodli jsme se, že je nebudeme nabízet pouze firmám, ale že je na našem e-shopu nabídneme také všem ostatním, kteří mohou navíc zakoupením trička či jiného produktu UAX! na našem e-shopu zároveň přispět na boj s koronavirem a pomoci našim lékařům a zdravotníkům,“ říká Radek Leskovjan, designér a zakladatel značky UAX!.

„Celý tým UAX! pracuje od rána do večera včetně víkendů ve zcela izolovaném režimu. Našim zaměstnancům poskytujeme zdarma ovoce, zeleninu, svačiny, vitamíny a nápoje. Obědy jsou objednávány přes doručovací službu, aby naši pracovníci nebyli vystaveni riziku nákazy. První dodávky několika set kusů roušek byly v uplynulých dvou týdnech odeslány našim klientům, mezi kterými jsou nemocnice, ochranky, přepážkové firmy a další,“ dodává.

„Naše roušky tiskneme nejstarší metodou ručního sítotisku. Na tisk používáme výlučně švýcarské barvy na vodní bázi, které neznečisťují životní prostředí a nezpůsobují alergie. Téma zodpovědného přístupu k životnímu prostředí je nám velmi blízké a s tím souvisí i šití roušek. Bavlněné roušky, které šijeme, můžete použít mnohokrát, protože je možné je vyvařit, vyprat nebo vyžehlit -  na rozdíl od jednorázových roušek, které po použití skončí v koši a představují další zátěž pro životní prostředí,” popisuje Monika Bujňáková, marketingová ředitelka značky UAX!.

„Radek Leskovjan nakreslil motiv CAR-anténa jako reakci na aktuální situaci, která má pomoci odlehčit pohled na současné dění a zároveň tím odkazuje, že je potřebné zachovat respekt, ale ne strach,” dodává.