Loading color scheme

Slunce je radost, ale jen se SPF 50 na obličeji!

kristinakloubkovafotopixpoczWEBSIZE Varování zdravotníků před negativními účinky UV záření každým rokem sílí. Není divu, nemoci, které můžou způsobit, mají i tragické následky. Nadměrným sluněním ale trpí i naše pleť. Nejlepší možností, jak ji zachovat zdravou, krásnou a předejít tvorbě vrásek a pigmentových skvrn, je chránit ji krémem se SPF. Jak vysokým? Nejlépe 50!

„V letním období se před sluníčkem chráním důkladně, a to krémy se SPF 50, určenými i pro citlivou pleť. Oblíbila jsme si ty, které obsahují mandlový olej, mám pocit, že se po nich pleť ještě více zjemní. Po létě pak přecházím na krém se SPF 30 s hydractinem a kyselinou hyaluronovou,“ říká známá moderátorka Kristina Kloubková, herečka a tanečnice, pro kterou je typický nejen krásný úsměv, ale i dokonalá pleť.

Padesátka je v létě jistota
Poslední léta přinášející horké slunečné dny nás jen utvrzují v přesvědčení, že nejjistější je používat v letním období krémy s vysokým SPF ochranným faktorem, a to každodenně.
S tím souhlasí i Denisa Jasinská z české společnosti Essenté, která se zabývá vývojem a výrobou tzv. dermokosmetiky, tedy kosmetických přípravků na špičkové úrovni, které splňují ty nejpřísnější požadavky na kvalitu a složení. „Ultrafialové záření s volnými radikály způsobuje úbytek kolagenu v pleti, ta tak ztrácí elasticitu a tvoří se na ní vrásky. Základem péče o pleť od jara, kdy už bývají sluneční paprsky velmi intenzivní, je kvalitní krém s vysokým SPF, nejlépe 50,“ doporučuje Denisa Jasinská a připomíná, že krém s ochranným faktorem rozhodně nestačí nanést na pleť jen jednou, například ráno, ale opakovaně.

Ideální na jaro a léto
Essenté Denní krém SPF 50 je ochranný lehký krém určený pro všechny typy pleti. Po jeho nanesení je pokožka velmi intenzivně chráněna před buněčným poškozením způsobeným UVA i UVB zářením. Krém obsahuje řadu vitamínů a minerálů. Mandlový olej dodává pleti pocit hebkosti, bambucké máslo ji zase hydratuje a regeneruje. Krém je vhodný i jako běžný denní krém v letních měsících.

Pro podzim a zimu
Essenté Denní krém SPF 30 je lehký ochranný krém, který se doporučuje i pro tu nejcitlivější pokožku. Pleť dokonale ochrání před buněčným poškozením způsobeným UVA i UVB zářením. Obsahuje vitamín E, který má skvělé antioxidační účinky a brání pokožce v předčasném stárnutí. Obsahuje také hydractin, kyselinu hyaluronovou a D-panthenol, které pleť zklidňují, hydratují, zanechávají ji jemnou, hebkou a svěží.

Pro snědou pleť
Essenté Denní krém SPF 15 je lehký ochranný krém, který ocení například lidé s přirozeně snědší pokožkou, která není tak citlivá na sluneční paprsky. Krém pleť účinně chrání před buněčným poškozením způsobeným UVA i UVB zářením. Aktivní látka celligent (aktivní látka, jejíž základ tvoří rozmarýnový extrakt) a vitamín E mají skvělé antioxidační účinky, brání pokožce v předčasném stárnutí a napomáhají buněčné regeneraci. Obsažený D-panthenol pleť zklidňuje a hydratuje, zanechává ji jemnou, hebkou a svěží.

Tip: Aplikaci krému se SPF opakujte i během dne, zejména při zvýšeném pocení, po koupání nebo osušení ručníkem. Důležité je i dostatečné množství přípravku. Na obličej postačí jedna čajová lžička, na celé tělo budete potřebovat asi 36 g, tedy 6 čajových lžiček.“