Loading color scheme

V době pandemie prudce rostou prodeje sexuálních hraček

sex-toys-3789111920 Nejvíce v Kanadě, v Česku už vzrostly o více než třetinu. Prodeje erotických pomůcek od ledna tohoto roku zaznamenávají různě po světě mimořádný nárůst. Zájem o ně se silně zvýšil především v zemích zasažených nákazou COVID-19, například Itálie hlásí nárůst o 60 procent, Kanada dokonce o rekordních 135 procent. Více než třicetiprocentní růst prodejů od začátku března evidují i české sexshopy.

Podle nejnovějších dat značky Womanizer zájem o erotické hračky výrazně roste po celém světě, a zejména pak v oblastech, kterých se koronavirová nákaza významněji dotkla. V období od 1. ledna do 6. března tak prodeje sexuálních pomůcek oproti odhadům například v Itálii vrostly o 60 procent, ve Francii o 40 procent. O 71 procent vyšší prodeje hlásí i Hong Kong, 75procentní nárůst zaznamenaly Spojené státy, 31procentní zase v Austrálii. Vůbec největší skok si ovšem připsala Kanada – závratných 135 procent.

Zvýšený zájem o segment přitom v současnosti panuje i v České republice, která do koronavirové pandemie vstoupila poměrně nedávno. „Od začátku března evidujeme v našem e-shopu nárůst prodejů o více než 30 procent. A to je teprve začátek,“ potvrzuje Adam Durčák ze sexshopu Ruzovyslon.cz, který testuje a prodává erotické pomůcky a zabývá se zdravou sexualitou. „Lidé mají logicky více času na sebe i na své protějšky. Právě dostatek času je ideální využít k experimentování a vytváření si nových milostných zážitků,“ dodává Adam Durčák. „Kromě toho, že sex, masturbace a orgasmy zvyšují imunitu, výrazně přispívají i k dobré náladě a psychické vyrovnanosti, což je v dnešních dnech velmi důležité,“ uzavírá Durčák.

Sex v jednom i na dálku
Z konkrétních produktů se v období koronavirové pandemie obzvláštnímu zájmu těší ženský podtlakový masturbátor Womanizer s nímž si ženy mohou užít lepší sebeuspokojování, a také párové vibrátory We-Vibe, které lze díky aplikaci v chytrém telefonu řídit i na dálku. „Díky novým technologiím se tak sexuálním hrátkám mohou oddávat i páry, které od sebe například odřízla karanténa či opatření omezující pohyb osob,“ potvrzuje Adam Durčák.