Loading color scheme

Česká značka volnočasového oblečení Pura Vida otevřela vlastní dílnu v známém hudebním klubu a rozšiřuje sortiment

Petra-a-PetruccyafotoMichal-Odehnal Česká oděvní značka Pura Vida obléká ženy a dívky do barev a optimismu, aby měly chuť se pohnout. Na jógamatce, antuce i v životě. „Věříme, že chceme-li žít barevný a šťastný život, musíme pro to něco dělat,“ shodují se zakladatelky a spolumajitelky značky Pura Vida Petra Bartoňková aka Petruccya a Petra Němečková. A svá slova naplňují skutky. Výrobu oblečení, které dokáže zlepšit náladu a zvýšit sebevědomí, vloni přesunuly prostor legendárního brněnského klubu Mersey.

„V klubu Mersey jsme s Petrou ´vyrostly´. Je to srdcová záležitost, nádherné místo, které má pro většinu lidí z naší generace nostalgický význam. Chtěly jsme dát prostoru nový život a přistoupit k němu s určitou dávkou zodpovědnosti. Pro nás je to místo pro výrobu, které jsme ale zrekonstruovali tak, aby to byl i nadále krásný a uměním naplněný prostor. Prostě místo, kde vzniká Pura Vida. Myslím, že tak máme tu nejbarevnější továrnu v Čechách,“ říká s úsměvem Petruccya.

V případě Pura Vidy všechno začalo v roce 2016 legínami, které Petra a Petruccya původně ušily pro sebe, aby měly motivaci cvičit. Dnes v e-shopu nabízejí přes 330 druhů oblečení od ikonických legín přes sportovní podprsenky, šaty až po mikiny či čepice. „S jarní kolekcí přidáme do nabídky poprvé i košile a softshellové kabáty. Rozšíříme také kolekce šatů a tunik o nové střihy i barvy,” prozrazuje Petra Němečková. Všechny módní kousky značky Pura Vida šijí zručné švadlenky podle návrhů Petruccye, každý z nich je tak tou nejlepší ukázkou poctivého řemesla.

Otevřením vlastní výrobny v klubu Mersey učinila Pura Vida velký krok. „Rozhodly jsme se posunout Pura Vidu dále. Vezměte, že na každých legínách se postupně vystřídá 5 profesí, to už je pěkná dávka lidí. V neposlední řadě je to taky flexibilita vůči našim zákaznicím. Někdy se prostě stane, že zákaznice, která s vámi je již více let, prostě něco potřebuje do týdne, a my jí teď můžeme vyjít vstříc,“ shrnuje získané bonusy Petruccya.