Loading color scheme

Klasická modrá: barvu roku 2020 najdete na Fleru u mnoha tvůrců i výrobků

Flerannajanskamala Některé trendy je radost následovat. Barvou roku 2020 se podle institutu Pantone stává modrá. A jaký odstín? Přesně ten, který si představíte, když o této barvě někdo mluví. Oficiálně se jmenuje „classic blue” a spoustu produktů od módy, přes šperky a doplňky až k bytovému designu v této barvě najdete i na Fleru. Tady je malá ochutnávka.

Přesné označení barvy roku 2020 je 19-4052 Classic Blue. Je to odstín večerní oblohy, elegantní modrá, kterou nejde nemít rád. Institut Pantone, který barvy roku na základě predikcí a zkoumání trendů udává posledních 20 let, tuto volbu odůvodnil vstupem do nové dekády – budoucnost se zdá být nejistá, proto je vhodnou volbou uklidňující odstín, který symbolizuje jistotu, sebedůvěru a porozumění.

Klasická modrá na sebe nenápadně strhává pozornost. I když není nijak vtíravá nebo extravagantní, působí velmi barevně, a rozzáří tak outfit i interiér. Proto ji ocení milovníci barev i styloví minimalisté. Barva má navíc zázračný účinek, její nositelé působí klidně a sebejistě – tak proč ho nevyužít?

Jak kombinovat klasickou modrou v šatníku?

• Pokud často absolvujete jednání a vaše zaměstnání vyžaduje určitý dresscode, sako nebo šaty v klasické modré jsou ta správná varianta. 
• Pozor však na kombinaci modrého saka a černých kalhot, mohli byste působit jako v uniformě. 
• Ovšem modrý top a černá sukně (nebo naopak) jsou povoleny. 
• Pokud se vám zdá barva výrazná moc, zkombinujte ji s béžovou nebo béžovo-šedou.
• Naopak, pokud barvy milujete, doplňte ji vanilkově žlutou nebo oranžovou. 
• V outfitu barva nejlépe vynikne v kombinaci s bílou, to je sázka na jistotu.
• A když ji doplníte ještě světle hnědou, můžete si rovnou říkat „královna stylu”.