Loading color scheme

Co dalo papelote Česku za 10 let

papelote-sesit-envelopa-149Kc České papírnictví papelote letos vstupuje do druhé dekády. Za svou existenci stihlo vytvořit spoustu promyšlených, nejen papírových pomůcek. Jaké produkty papelote měnily naše životy a bez čeho se nedokážeme obejít?

Papelote vzniklo na základě diplomové práce věnované papíru a kreativitě a během deseti let se z něj stalo důležité papírnictví, jehož originální výrobky si získaly tisíce obdivovatelů a spokojených uživatelů. Jak říká jeho zakladatelka Kateřina Šachová: „Už více než dekádu věříme, že kreativita začíná na papíře. A že nepopsaný blok je jen první krok na cestě za lepším světem. Kreativním, inspirativním a zodpovědným.” A výrobky papelote jsou toho dobrým příkladem.

Sešit Envelopa
Úžasně praktický sešit Envelopa patří mezi první papelote výrobky. Jeho poznávací značkou jsou obálkové desky, do kterých si můžete schovat nejrůznější vizitky, poznámky a další nezbytnosti. Podobné praktické detaily výrobků papelote v kombinaci s krásným a jednoduchým vzhledem fanoušky papíru tak uchvátily a kamenná prodejna ve Vojtěšské ulici na Praze 1 se stala oblíbeným místem pro nakupování, pozorování a kochání. Originální sešit se po deseti letech vrací na scénu v limitované narozeninové edici a poslouží jako praktický zápisník i obálka všem milovníkům papíru a kreativity.

Gumička na psací potřeby
Papelote umí vyrábět dekorační trendy, ale i super praktické vychytávky. Třeba jejich patentovaná gumička na tužku, která udrží zavřený i ten nejnapěchovanější sešit. Hurá, konec zatoulaným tužkám! Jednoduché, funkční, dokonalé.

Penál
Penál, co není z látky ani z papíru, a přesto toho spoustu vydrží a dělá parádu i po letech. Oblíbený je hlavně mezi studentkami, ale zachraňuje pořádek u všech věkových kategorií. Dá se použít na kosmetiku, na nabíječku nebo cokoliv vás napadne.

Pratelný látkový obal na diář, zápisník nebo knihu
Jednoduché látkové obaly jsou další z praktických pomůcek, které jsou zároveň jednoduché a krásné. Dnes už se původní papírové obaly na knihy téměř nevyrábí a to je škoda, protože knihy si nějakou svrchní vrstvu rozhodně zaslouží. Proužkované a jinak vzorované košilky od papelote proto slouží jako ochranná vrstva, ale zároveň i obranný štít proti zvídavým pohledům spolucestujících na vaši knihu. I když… Je možné, že pozornost spíš přitáhnou. Co čtete se však nikdo nedozví.

Washi pásky
Sortiment prodejny ve Vojtěšské papelote už od samého počátku doplňuje i japonskými dekorativními páskami, se kterými do Česka dorazila i další možnost toho, jak kreativně pracovat nejen s papírem. Barevné lepící pásky z rýžového papíru krásně drží a přitom se dají beze zbytků odstranit, dají se jimi zdobit DIY přáníčka i zdi. Kdo před 5 lety nepoužíval washi, jako by neměl vkus, pamatujete? A pásky z papelote díky svému vkusnému potisku zkrášlí vaše domovy i v roce 2020.