Loading color scheme

LEVI’S® x COOP PORTO ALEGRE

portoallegre-054 K Vánocům patří dobré skutky. Levi Strauss & Co. proto připravila limitovanou kolekci jedinečných, ručně vyrobených doplňků z recyklovaného denimu, které našilo družstvo Porto Alegre, nezisková organizace poskytující práci ohroženým osobám včetně uprchlíků a žadatelů o azyl. 100 % čistého zisku získá družstvo zpět na další rozvoj svých dílen.

Porto Alegre bylo založeno v roce 2001 v italském Rovigu a podporuje nejzranitelnější skupiny společnosti – lidi bez domova, hendikepované, migranty, žadatele o azyl a uprchlíky. LS&Co. družstvo podporuje již druhým rokem a toto partnerství je součástí programu, zaměřeného především na Evropu, na podporu organizací, které poskytují základní služby a pomoc uprchlíkům v různých situacích. Od vysídlení a nuceného vystěhování přes přesídlení až po dlouhodobou integraci do komunity cestou školení, vytvářením pracovních míst a zajišťováním ekonomické stability.

Limitovaná kolekce Levi’s® x Porto Alegre zahrnuje tašky, kosmetické taštičky a penály a je vyrobena z recyklované džínoviny a dalších materiálů Levi’s® v dílnách a s klienty Porto Alegre. Pod vedením módní návrhářky Rity Cassetta jsou produkty šity přímo během workshopů, kdy se uprchlíci a žadatelé o azyl, z nichž mnozí ve svých domovech pracovali jako krejčí, snaží integrovat do italské společnosti. Každý kousek je jedinečný, stejně jako příběh člověka, který ho vyrobil.