Loading color scheme

Vychutnejte si podzim s víny Vega Sicilia

vega-sicilia Vína Vega Sicilia se řadí k těm nejlepším, co vinařský svět nabízí, všechna se vyznačují výjimečnou kvalitou. Díky dlouhé tradici čítající více jak 150 let, pracují ve Vega Sicilia pečlivě jak s terroir, tak s podmínkami podnebí a podle toho se rozkládají i jejich vinice. Vychutnejte si podzim s výtečnými červenými ikonickými víny ze Španělska, či s maďarskými tokajskými víny Oremus, která spadají do skupiny Vega Sicilia.

Užijte si podzimní sychravé večery v dobré společnosti spolu s kvalitními víny. Objevte rozmanité portfolio Vega Sicilia, které čítá od prémiových španělských červených suchých vín po sladší tokajská vína. „Produkujeme opravdu vysoce kvalitní vína, na která jsme zaměřeni. Naše vína jsou proslavena a oblíbená nejen po celém Španělsku,“ uvedla regionální manažerka Zita Rojković při její prezentaci vín na letošní Galadegustaci vín Premier Wines & Spirits v pražském Kaiserštejnském paláci. Příští Galadegustace vín proběhne 28. a 29. ledna 2020 v Kaiserštejnském paláci, kde se opět představí vinaři z celého světa, včetně Zity Rojkovič.

Vega Sicilia Valbuena 2013
Exkluzivní víno z oblasti Ribera del Duero, kterou najdete severozápadně od Madridu. Díky horkému klimatu se vinným hroznům velmi daří. Oblast proslavilo právě vinařství Vega Sicilia svými plnými a sametovými víny. Vega Sicilia Valbuena je vyváženou kombinací 95 % Tempranilla a 5 % Merlot. Je příjemně středně plné se střední ovocností. Výrazná komplexita je podtržena příjemným aroma a dlouhou dochutí. Doporučená teplota k servírování je 17°C. Perfektně se bude hodit k hovězímu a skopovému masu, vychutnat si ho však samozřejmě můžete i samotné.

Benjamin de Rothschild & Vega Sicilia Macán Clásico 2013
Spojení dvou předních vinařství přináší své plody. To se podepisuje zejména v tomto ušlechtilém Tempranillu ze známé oblasti Rioja. Elegance tohoto vína je podtržena výrazným aroma. Ve vůni vás omámí koření ve spojení s lesními plody a ovocným koláčem. 30 % vína zrálo v sudu po dobu 16 měsíců. Na konci vás příjemně potěší lehká kyselina. Díky jeho střední plnosti se bude perfektně hodit k houbám, ale i skopovému a vepřovému masu a zvěřině.

Oremus Tokaji Late Harvest 2014
Historie slavného vinařství Oremus se datuje až do 17. století. Tato vína z východního Maďarska nesměla chybět například u francouzského krále Ludvíka XIV., či u ruského cara Petra Velikého, který si je také oblíbil. Vinařství leží na 115 hektarech těch nejlepších vinic na úpatí jižních svahů pohoří Zemplen. Oproti tradičním tokajským vínům je toto vybrané Tokaji méně sladké. Naopak vás potěší příjemnou lehkostí a svěžestí. Skvěle se díky tomu hodí k samotnému pití. Jeho příjemně dlouhou dochuť jen těžko zapomenete. Středně intenzivní aroma je vyvážené stejně jako jeho ovocnost.