Loading color scheme

Na trh přichází limitovaná edice třicetiletého rumu Flor de Caña

foto3-fdc30yo Společnost Premier Wines & Spirits, přední dodavatel prémiových spiritů a vín, přináší na český trh omezené množství ojedinělého, třicet let stařeného rumu Flor de Caña V Generaciones. Limitovaná edice bude globálně dostupná pouze v množství 411 lahví.

Flor de Caña V Generaciones je nikaragujský single barrel rum, který byl stařen v sudech po dobu dlouhých 30 let. Společnost se rozhodla uvést v tomto roce na trh opravdu limitovanou edici, k dispozici je po celém světě pouze 411 lahví, přitom 36 z nich bude možné zakoupit v České republice. Limitovaná edice tohoto dokonalého rumu si vysloužila i nádhernou lahev, kterou zdobí kovová etiketa a uzávěr ze sopečného kamene ze sopky San Cristobal v Nikaragui. Lahev se prodává v designovém kovovém obalu v minimalistickém avantgardním stylu.

Nicaragujský rum Flor de Caña je oblíbený i u nás. Česká republika se pyšní soutěží High Five Flor de Caña Mixtronomy Competition, ve které se přední čeští mistři barového řemesla utkávají v párování svých signature drinků založených na rumech Flor de Caña s vlastními originálními pokrmy. V roce 2018, kdy Flor de Caña poprvé představila koncept Mixtronomy, vybojoval první místo v této soutěži Vítězslav Cirok s koktejlem 5 apoštolů. V letošním roce zvítězil Tomáš Nejedlý, a to se svým drinkem Never Give Up. Tomáš se zúčastní i globálního finále soutěže, které se bude konat ve Střední Americe.

Inspirujte se jejich koktejly z rumu Flor de Caña, doplněnými o originální verze tradičních pokrmů, které vítězové vybírali v závislosti na zadání soutěže daného roku.

Never Give Up
5 cl Flor de Caña 5YO
2 cl červeného vína Poggio al Gello biologico 2013
0,5 cl červeného vermutu BIOMIO
4 cl toniku Thomas Henry
3 kapky libečkové tinktury

Svůj vítězný koktejl napároval Tomáš Nejedlý s pokrmem, který vyzdvihuje typické české chutě v moderním pojetí: konfitovaná kachní prsa s vařenými kachními srdíčky na červeném víně s hořčičným semínkem a libečkem na bramborovém škubánku, který je smažený na přepuštěném másle, doplňuje pyré z červeného zelí a lehká pěna ze zelí bílého. Jako ozdobu použil Tomáš tapiokový chips ochucený červenou řepou.

Koktejl 5 apoštolů
Flor de Caña 18 y.o.
Domácí cordial ze svíčkového základu
Sofee
Přírodní kokosová voda
Sherry

Vítěz soutěže z roku 2018 Vítězslav Cirok napároval svůj koktejl se svým nejoblíbenějším tradičním českým pokrmem, a to svíčkovou.