Loading color scheme

Dopřejte svým dětem radostný návrat do školy. Vyrazte na lov školních pomůcek!

Do konce letních prázdnin ještě nějaký ten den zbývá, i přesto je nejvyšší čas začít řešit nástup či návrat do školních lavic. Přepnout z prázdninového módu plného zábavy a dobrodružství nemusí být pro děti zrovna snadné, jděte na ně proto chytře a pozvolna. Začněte třeba nákupem školních pomůcek. Dnešní nabídka je natolik pestrá, že je výběr bude bavit a do školy se budou i těšit. Inspiraci hledejte například v obchodech Fashion Arena Prague Outlet ve Štěrboholích.

Kde jinde začít než u batohu či aktovky. Design nechte na své ratolesti, vy se postarejte o to, aby dítěti vybraný model správně seděl a splňoval všechna potřebná kritéria. Aktovka i batoh by měly co nejvíce ulehčovat zádům a celému tělu, už tak v nich budou žáci nosit nemalý počet sešitů a těžkých učebnic. Jinými slovy, čím lehčí, tím lepší. Dále požadujte vyztuženou a anatomicky tvarovanou zadní stranu, která přispívá k správnému držení těla. Polstrované popruhy, pevné dno, odolný materiál, bezpečnostní reflexní části a vnitřní kapsy jsou dalšími nezbytnostmi, které byste při výběru rozhodně neměli podcenit.

Zatímco u batohů by měla nad líbivým designem vždy vyhrát kvalita, při výběru penálů můžete nechat dětem volnou ruku. Existují pouzdra jedno – a vícepatrová, s decentními motivy i výraznějšími obrázky. Dohlédněte však, ať je penál prostorný a obsahuje dostatek úložného místa. Dle věku vašeho dítěte si promyslete, co všechno bude potřebovat, a podle toho následně vyberte velikost a typ penálu. 

Pro studenty, kteří již využívají ve škole více elektroniku než pera či propisky, je nezbytný obal na tablet. Ani ten však nemusí být žádná nuda, zaujmout může například obal legendárních Star Wars. 

Zásoba sešitů, notýsků, zápisníků, poznámkových bloků se vždycky hodí. Kromě klasických linkovaných sešitů, které děti využijí při klasické výuce a psaní domácích úkolů, jim pořiďte i blok či úkolníček s jejich oblíbenou postavičkou, originálním designem nebo krásnou paletou barev. Motivace do domácích úkolů bude tak o poznání větší. Inspiraci načerpáte v obchodě Claire’s.

Obdobně jako je důležitá výbava na výuku je i ta na přestávky. Školáka vyzbrojte kvalitní krabičkou na jídlo a lahví na nápoj ze zdravotně nezávadných materiálů. Svačinovým setem si alespoň částečně zajistíte, aby se vaše dítko pravidelně stravovalo a dodržovalo pitný režim během celého dne. Stylovou krabičku naleznete například v obchodě Victorinox & Kipling.

Usednutím do školních lavic se na děti spouští lavina úkolů, povinností a učení. Přichází s tím i jistá zodpovědnost, včasné vstávání, začátky vyučovacích hodin, stihnout zájmové kroužky a mnoho dalšího. Chcete-li dítěti pomoci tyto situace zvládat bez problému pořiďte mu hodinky. Bude se tak snadněji orientovat v čase, navíc získá hezký módní doplněk.