Loading color scheme

Sobotní tip pro všechny: Plný Block vol. X – 15. června v holešovickém Vnitroblocku

Pln-Block3credit-Vojtch-Tesrek Kreativní centrum Holešovic, Vnitroblock, v sobotu 15. června už podesáté zaplní zvídaví návštěvníci a inspirativní hosté. Klíčovým tématem jsou tentokrát Recyklace a udržitelnost v každodenním životě. Na eventu Plný Block vol. X se bude dobře jíst, pít, fundovaně debatovat, tvořit, vzdělávat, relaxovat, tančit… od 10:00 mimořádně až do půlnoci! Připraveno je zázemí pro děti i čtyřnohé mazlíčky. Vstup je tradičně zdarma.

Co se týče přednášek pro eko-nadšence, pozvání na Plný Block vol. X přijali profíci z Institutu cirkulární ekonomiky, kteří přiblíží, jak vytvářet méně odpadu v gastronomii a jak zodpovědněji řešit oblékání. Ekodomov nabídne informace o kompostování a jeho možnostech v domácnosti. Soul Annamaya představí svou kolekci vyrobenou z rybářských sítí. Bezobalu.org bude vyprávět o Zero Waste aneb jak účinně předcházet vytváření odpadu. O historii i současnosti Vnitroblocku se rozpovídá Jakub Zajíc.

Na Plném Block vol. X nebude chybět móda, šperky či kosmetika. Mnoho užitečných rad a tipů, jak vyladit outfit a make-up na nadcházející letní festivalovou sezonu, poskytne například HM zóna se zkušeným stylistou a dalšími odborníky. Prostor dostane také představení kolekce značky HM z udržitelných materiálů a přímo na místě bude v pohotovosti sběrný box na přebytečné oblečení pro následnou recyklaci. Pro tvořivé a zručné se rozjedou workshopy a tematické aktivity: Kosmetika hrou s mícháním vlastních olejíčků, ARTcycleBALI s možností vytvořit si návrh šperků a Soul Annamaya ukáže obrazy na recyklovaných kartonových deskách.

Za skvělým jídlem se vyplatí zajít na druhý pop-up nového bistra 7 Pieces, kde se budou podávat vybraná signature hlavní jídla, která připraví Scott van Wagenen s Booze & Food týmem. Rozmanité menu výhradně z lokálních zdrojů! Intenzivní gurmánské zážitky ostatně slibují všechny food stánky a nouze nebude ani o pořádný hudební nářez. Od 18 do 21 všechny přítomné roztančí v rytmu hlavně hiphopu DJ CZEKID, od 21 do 24 pak přebere otěže zejména house v podání DJe Aldo.