Loading color scheme

Přeneste se do Itálie s víny Pieropan

martina-canterle Rodinné vinařství Pieropan má bohatou historii, jejíž počátek se datuje k roku 1890. Díky skvělému terroiru a ideálnímu italskému podnebí si toto vinařství může dovolit organické postupy s důrazem jak na pěstování vína, tak i na jeho zpracování. Přeneste se díky skleničce svěžího bílého či červeného vína do Soave u Verony a užijte si italskou pohodu i v Česku.

Italské víno je vyhlášené po celém světě. O vinařství Pieropan to platí dvojnásob. Když byly v 70. letech vinice tohoto rodinného vinařství rozšířeny do okolních oblastí, došlo k výraznému zlepšení kvality hroznů, což dále napomohlo věhlasu těchto jedinečných vín. Poté se vinařství zaměřilo na zavedení postupů ekologického zemědělství, ohleduplných k přírodě i krajině. Tím progresivně již před desítkami let nastavilo pro ostatní vinaře standardy, které se jinak objevují až v posledních letech. „V našem vínu můžete cítit krásu vinic v Soave, které se nacházejí v kopcích. Snažíme se zachovat tuto nádhernou krajinu, tradice rodinného vinařství a ručního obhospodařování vinic, spolu s ekologickými standardy, které se zákonitě projevují na chuti i kvalitě výsledného vína,“ prozradila Martina Canterle, Event Manager z vinařství Pieropan při své návštěvě Prahy na galadegustaci v Kaiserštejnském paláci. Tak které si otevřete dnes?

Pieropan, Soave Classico DOC 2017
Lehké, svěží víno s vyváženou středně komplexní mineralitou je skvělou volbou pro slunná odpoledne. Hrozny tohoto skvělého Soave pocházejí z až 60 let starých vinic s odrůdami Garganega a Trebbiano. V chuti je Pieropan Soave Classico ovocné, ale i příjemně kořenitě pikantní. Díky organickému zpracování můžete cítit skutečnou chuť tohoto vína. Aroma vás potěší příjemnou vůní broskví, bylinek, hrušek a melounů. Skvěle se hodí jako aperitiv, dobře doplní bezmasé pokrmy a lehké ryby.

Pieropan, Calvarino Soave Classico DOC 2017
Další víno z oblasti Soave je velmi noblesní, jak je pro vinařství Pieropan typické. Osvěžte se květinovým aroma v kombinaci s vůní meruňkových jader a marcipánu. Toto elegantní víno je skvěle vyvážené, harmonicky kombinuje přirozenou mineralitu s nádechem akátového medu. Toto organické víno si můžete vychutnat jako příjemný aperitiv, s bezmasými jídly či rybami.

Pieropan, Ruberpan, Valpolicella Superiore DOC 2015
Pokud dáváte přednost červeným vínům, vyzkoušejte elegantní a skvěle strukturované Valpolicella Superiore. Hrozny, jak je pro vinařství Pieropan typické, jsou pečlivě vybrané a dlouho zrají v dubových sudech. Toto intenzivní víno se vyznačuje dominantními tóny vyzrálých třešní a ostružin, zároveň příjemně překvapí temperamentní tříslovinou na závěr. Toto organické cuvée je kombinací hroznů odrůd Corvina, Rondinella a Molinara.

Pieropan, La Rocca Soave Classico DOC, 2017
Vrátíme se zpět k bílým vínům a představíme vám toto jedinečné, bohaté a plné Soave ze starobylé vinice La Rocca. Jedná se o víno s velmi intenzivním a koncentrovaným aroma manga, zralého ovoce, doplněné kontrastním aroma koření. Toto elegantní víno se pyšní také příjemnou mineralitou, která mu dodává pikantní tóny. La Rocca Soave Classico od Pieropanu skvěle doplní bezmasé pokrmy, lehké ryby, ale vychutnat si ho můžete i jako skvělý aperitiv.

Pieropan, Amarone della Valpolicella 2014
Amarone z oblasti Valpolicella je jedno z nejslavnějších italských červených vín. Tyto vinice byly vysázeny v roce 2000. Jedná se o brilantní intenzivní víno s charakteristicky rubínově červenou barvou. V aroma vás pohltí vůně černých třešní, ostružin a švestek. Je velmi zaoblené a má silnou strukturu. Servírujte ho při 17 °C a vychutnejte si ho k hovězímu či vepřovému masu, kvalitním sýrům či zvěřině. Před pitím doporučujeme nechat chvíli otevřené.