Loading color scheme

Sochařský ateliér v Kafkově vile znovu ožil: biOrganica tam otevřela showroom luxusní BIO kosmetiky

Pedn-eku-foto-Lucie-Desmond V sochařském ateliéru v unikátní Kafkově vile, rodinném domě sochaře Bohumila Kafky a jeho ženy Berty v Praze Na Ořechovce, byl 22. května slavnostně otevřen ateliér biOrganica – showroom luxusní BIO kosmetiky. Uměleckého ducha dnes evokuje replika Kafkovy busty T. G. Masaryka u vchodu do ateliéru. Výjimečnou událost si nenechaly ujít známé osobnosti, např. Petra Nesvačilová, Kaira Kateřina Hrachovcová, Vlastina Svátková, Kristýna Janáčková, Marta Ondráčková, Tamara Klusová a především Aňa Geislerová, která ředitelce Klubu cystické fibrózy předala šek na 40 000 Kč.

Právě na podporu Klubu cystické fibrózy putoval výtěžek z prodeje limitované edice Bio denního pleťového oleje Inlight „Made by Aňa“ s osobním věnováním Ani Geislerové. Známá herečka pleťový olej vlastnoručně namíchala v malebné přírodě anglického Conrwallu, kde 100% BIO kosmetika Inlight vzniká. Klub cystické fibrózy, který řídí Simona Zábranská, maminka dnes již dvacetileté dívky trpící tímto závažným onemocněním, bojuje za pacienty s cystickou fibrózou na všech frontách. Podrobně  informuje, poskytuje psychologickou i sociální podporu, shání finanční i materiální dary. Jeho zástupci připomínkují návrhy právních předpisů, aktivně jednají s pojišťovnami a ministerstvem zdravotnictví, aby získali alespoň nějaké úhrady na životně důležité pomůcky a léky pro pacienty.

Zakladatelky firmy biOrganica, Andrea Vaníčková a Petra Bergová, představily nejen celý koncept biOrganica, ale také produktové novinky pro nadcházející sezónu a široké portfolio připravovaných projektů. Značný zájem přítomných hostů vzbudil projekt Noste svoji tvář se Zuii Organic, který se snaží poukázat na to, že líčení nemusí přetvářet či korigovat obličej, ale naopak podtrhnout vlastní osobitost i autenticitu a dát tak vyniknout přirozené kráse a ženskosti. BiOrganica také spustí projekt „vratných obalů Inlight“. Spolu s firmou Amansoy Candle budou vyrábět elegantní svíčky z bio sójového vosku se speciálně namíchanou vůní připomínající bio balzámy Inlight.

V plánu je rovněž spolupráce s organizací Sázíme stromy zabývající se obnovou zaniklých alejí. Zde by se biOrganica chtěla zapojit finančně i při vlastním vysazování starých odrůd stromů. V neposlední řadě bude BiOrganica partnerem odborného sympózia Dětský spánek očima antropologů. Na podzim jej pořádá antropoložka Mgr. Lenka Medvecová, autorka knihy Prosím spinkej, která bude hostit světově proslulého amerického antropologa Jamese J. MCKennu.