Loading color scheme

Kolekce Oiseau Bleu Fruits se inspirovala objevem ve ztroskotané španělské galeoně

LuxurytableczOISEAU-BLEU-FRUITS-Mlk-tal-Gien-cena-od-410-K---image-2 Belgická designérka a malířka Isabelle de Borchgrave navrhla pro tradiční francouzskou značku kameninového nádobí Gien jedinečnou kolekci Oiseau Bleau Fruits inspirovanou dávno ztraceným pokladem. Ve ztroskotané španělské galeoně nalezené pokrmy daly vzniknout kolekci, která v sobě spojuje dva na první pohled vzdálené motivy.

Základ nádobí tvoří monochromatický modrý vzor z 19. století, který překrývají barevné kresby šťavnatého ovoce. Kombinace, která vznikla, láká svou svěžestí a neotřelým designem. Hodí se pro letní slavnosti a bohatě prostřené tabule. V kolekci Oiseau Bleu Fruits najdete nejenom klasické talíře a hrnky, ale též šálky na vejce, obdélníkové podnosy nebo čajovou konvici. Sada funguje samostatně, ale bude se hezky vyjímat i v rámci jednotlivých kousků.

Dvě stě let stará tradice francouzské značky Gien přináší zajímavou změnu do každé jídelny. Kameninové nádobí vzniká v údolí řeky Loiry a než se dostane na váš stůl, projde rukama na třiceti hrnčířů.