Loading color scheme

Nakouřená novinka B.Barrel z Blatné získala v San Francisku stříbrnou medaili

b Unikátní New Make B.Barrel byl představen zámeckou palírnou v Blatné teprve nedávno. Krátce po svém uvedení na trh již však získal uznávané ocenění. Celosvětová soutěž San Francisco World Spirits Competition oceňuje každý rok ty nejkvalitnější destiláty z celého světa a B.Barrel si na ní vysloužil skvělou Silver Medal. Ta dokládá opravdovou výjimečnost oceněného sladového destilátu.

Netradiční destilát B.Barrel z nakuřovaného sladu byl oceněn nezávislými profesionálními porotci soutěže v San Francisku stříbrnou medailí (Silver Medal). Jednotlivé spirity jsou zde posuzovány na základě blind tastingu, který zaručuje objektivní výsledek srovnání. Stříbrnou medailí jsou pak oceněny produkty, které prokážou výjimečnou komplexitu chuti a vůně.

Ječmenný B.Barrel je tzv. new make, tedy mladý destilát z nakuřovaného sladu. Pokud by tento destilát dále zrál a byl stařen v sudech, vznikla by z něj whisky. B.Barrel je vyráběný ze sladiny z nakuřovaného českého sladu, díky které má nakouřenou chuť, a čisté vody z artéských studní. Nakouřený destilát si můžete vychutnat samotný, ale jistě vás osloví též v koktejlu.

„Jsem velmi rád, že se můžeme těšit z takové pocty, jako je ocenění B.Barrelu v San Francisku. Jedná se o prestižní ocenění, které je skvělou zpětnou vazbou na naši práci,“ říká Václav Šitner, mistr destilatér zámecké palírny v Blatné.