Loading color scheme

Jaro je tady – vybavte dětský šatník

strih-detske-teplaky Máte doma malé rošťáky, kteří milují pobíhání venku? Teplé dny se k nám pomalu blíží, proto je dobré obnovit dětem šatník, vytřídit to, co je jim malé a dokoupit zásoby nových a větších velikostí.

Tepláky
Tepláků není nikdy dost, dítě se lehko zamaže, spadne do louže apod. Proto byste měli být vybaveni větším počtem tepláčků. Noste je s sebou i na hřiště, v kočárku vám tolik místa nezaberou. Na trhu je velký výběr různých designových kousků, můžete si je ale ušít i sami. Na internetu jistě naleznete střih na dětské tepláky. Oblíbené jsou i legínky, které můžou nosit jak holky, tak kluci.

Trička
Trička s krátkým, trička s dlouhým rukávem – udělejte si pořádnou zásobu. Pokud je vaše dítko menší, zaměřte se na bodýčka, která jsou praktická. Tak jako tepláky, tak i tričko noste s sebou do zásoby, nevíte, kdy se prckovi stane „nehoda“ a vy budete muset oblečení vyměnit.

Softshellové bundy
Jarní období si žádá lehčí bundičky. Nejoblíbenější mezi maminkami se staly softshellové bundy, které dokonale chrání proti chladu tím, že udržují stálou tělesnou teplotu. Jarní bundičky by mělo mít dítko alespoň dvě, záleží taky na jeho věku.

Punčošky
I když se slunečné dny hlásí o slovo, je dobré to s lehkým ošacením nepřehánět. Ačkoliv jsou děti neustále v pohybu, který je zahřeje, je dobré je zvláště v ranních hodinách vybavit punčochami.

Nákrčníky
Nákrčníky nejsou jenom módním výstřelkem, jak se v poslední době zdá, jsou určeny k tomu, aby skutečně ochránily krk dítěte. Nemusíte používat dlouhou šálu, stačí tento kousek látky přetáhnout přes krk a je to. Na trhu je jich celá řada, můžete si vybrat materiál i styl. Dokonce není ani těžké si nákrčník uplést. Návody na pletení jsou k dispozici na stránkách věnující se šití, pletení, háčkování apod.