Loading color scheme

Klára Trojanová a Robert Vano ve velkém oslavili křest kalendáře Slané ženy 2019. Výtěžek pomáhá zajistit nutnou léčbu nemocným cystickou fibrózou

Foto-Ondej-Hromdko10 Ve stylovém prostoru Vnitroblock se v říjnu odehrála krásná charitativní akce. Pacientská organizace Klub CF zde pokřtila kalendář „Slané ženy 2019“ a vydražila sedm velkoformátových fotografií od Roberta Vana. Výtěžek 143 000 Kč i veškeré zisky z prodeje kalendáře – za 300,- Kč ho lze koupit v e-shopu Klubu CF – jdou přímo na nákup nezbytných zdravotních pomůcek, které pojišťovny v mnoha případech nehradí.

Světoznámý fotograf Robert Vano pro kalendář i tentokrát zachytil krásné ženy s diagnózou cystická fibróza. Proč právě „slané ženy“? Tato přezdívka vznikla kvůli jednomu z projevů nemoci – nezvykle slanému potu. I křest kalendáře proběhl symbolicky solí. Večer – plný jedinečných fotografií, skvělého vína z Vinařství Sonberk i živé hudby v podání kapely Monna – doprovázeli energičtí moderátoři Lucie Bechyňková a Pavel Cejnar.

Ředitelka Klubu CF Simona Zábranská k tomu říká: „Mám obrovskou radost, že se nám opět podařilo vyprodukovat nádherný kalendář a takhle luxusně ho odprezentovat! A největší radost máme samozřejmě z toho, že díky získaným penězům budeme moct dál pomáhat pacientům.“

S genetickým onemocněním zvaným cystická fibróza se v ČR narodí každý rok 20-25 dětí. Tato velmli zatěžující nemoc je zatím nevyléčitelná, je ale možné ji léčit a výrazně tak zkvalitnit a prodloužit život pacientů.
Pojišťovny zatím kompletní léčbu nehradí, proto je pro úspěšnou léčbu zásadní i pomoc sponzorů a veřejnosti.

Klub CF pacientům a jejich rodinám poskytuje zdravotní, sociální a psychologické poradenství, s pomocí sponzorů přispívá na nákladné rehabilitační pomůcky a dlouhodobě spolupracuje s Ministerstvem zdravotnictví i s pojišťovnami.
Podpořit Klub CF můžete nejen koupí kalendáře. Další možností je například 25. 11. dorazit na benefiční koncert Jaroslava Uhlíře v divadle Fidlovačka.