Loading color scheme

100 let republiky za jeden víkend oslaví Galerie Harfa módní přehlídkou a dobovou poutí

plakat100let Předposlední říjnový víkend se Galerie Harfa ohlédne za uplynulým stoletím naší republiky a návštěvníkům nabídne program plný dobové zábavy pro celou rodinu. V rámci akce 100 let republiky, která mapuje československou historii, se bude v sobotu 20. října celý den na střeše nákupního centra konat dobová pouť a v neděli 21. října bude pasáž Galerie Harfa patřit módě.



Sobota 20. října
Celý sobotní den bude na střeše Galerie Harfa věnovaný tradiční staročeské pouti, která návštěvníky vtáhne do té pravé dobové atmosféry. Těšit se můžete na kejklíře, chůdaře, akrobatku či slepého harmonikáře, flašinetáře nebo siláka, se kterým si můžete změřit síly. Odvážlivcům bude k dispozici věštkyně, a pokud máte doma rozbitý hrnec, dohromady ho dá dráteník. Košíkář nebo svíčkař předvedou svůj um a jejich řemesla si budou moci vyzkoušet i sami návštěvníci. Příjemnou dobovou náladu dotvoří staropražská kutálka.

Neděle 21. října
Zajímá Vás, jaké trendy se objevovaly v minulém století v českém odívání? Čím se zdobily naše prababičky, jaké modely preferovaly naše babičky, jak dlouhé sukně nosily naše maminky? Jaké účesy frčely a jaké finty se při česání a líčení používaly? Které módní výstřelky zcela zapadly, ze kterých se staly evergreeny a které hity se navrací? Pak si nenechte ujít sérii módních dobových přehlídkových show v neděli 21. října v pasáži Galerie Harfa. Budete mít tak jedinečnou možnost vidět unikátní dochované skvosty z let 20., 30., 40., 50. i 60. Nemineme ani období „hippies“, odvážné „osmdesátky“ či období porevoluční podnikatelské módy. Jednotlivé módní bloky budou odborně komentovány a účastníci se mohou těšit též na maskérskou show předních filmových maskérů.

V rámci akce 100 let republiky si Galerie Harfa připomíná stoletou československou historii. Kromě pouti a přehlídky probíhá v Galerii Harfa také výstava fotografií, mezi nákupy se můžete začíst do naučných tabulí.