Loading color scheme

Velký průzkum sexuálních fantazií současnosti: Nejvíce lidí sní o sexu ve třech, BDSM hrátkách či homoerotice

c Sex ve třech, BDSM hrátky či homoerotický milostný zážitek: to jsou některé z nejrozšířenějších sexuálních fantazií současnosti. Zatímco po takzvané trojce touží hlavně starší lidé, mladí sní o tom, že si vyzkouší dominanci či submisivitu. Potvrdil to nejnovější dvouletý výzkum „Co lidé chtějí“. Sex s osobou stejného pohlaví je podle něj lákavější pro ženy, a to více než dvojnásobně.

Celých 96 % lidí má své tajné sexuální fantazie, mezi nimiž vede sex ve třech – sní o něm hned 89 % lidí. Mezi dalšími oblíbenými fantaziemi jsou pak BDSM hrátky, homoerotika, dobrodružný sex či sledování partnera při sexu s další osobou. Tyto výsledky přinesl dvouletý výzkum s názvem „Co lidé chtějí“ (What People Want study), jehož se zúčastnilo přes 4 tisíce lidí. Mimo jiné odhalil i to, že typ sexuální fantazie lze propojit s povahou člověka. Extroverti častěji sní o skupinovém sexu a nemonogamních erotických zážitcích, introverti se pak ve svých fantaziích rádi staví do extrovertních rolí.

Starší lidé touží po trojce, mladí po BDSM
Sex ve třech se v průzkumu objevil na pomyslné první příčce sexuálních fantazií. Výsledky průzkumu též ukázaly, že obliba této fantazie roste s věkem: nejrozšířenější byla mezi muži a ženami ve věku 40 až 50 let. „V tomto věku již obvykle lidé mají stabilního dlouhodobého partnera, a aby jejich sexuální život nezevšedněl, zajímají se o různé způsoby, jak jej ozvláštnit,“ dodává k tématu Adam Durčák ze sexshopu Ruzovyslon.cz, který testuje erotické pomůcky a zabývá se zdravou sexualitou. Zatímco starší lidé tedy touží po trojce, mladé to táhne k BDSM hrátkám. Touží po nich zejména ženy, které si díky nim mohou buď vychutnat pocit dominance nad muži, nebo se naopak v podřízené pozici zcela vložit do jejich rukou. Submisivní role dle výzkumu láká 65 % lidí, dominance 60 %. Z BDSM prvků je nejoblíbenější svazování, ale i plácání na zadek či kousání.

Na třetí příčce se v průzkumu objevil dobrodružný sex, například zkoušení netradičních poloh či erotické hrátky na veřejných místech – z těch lidé zmiňovali například i palubu letadla. „Netradičních polohy jsou poměrně jednoduchým a též široce oblíbeným způsobem, jak si sex okořenit. Zatímco milovníci klasické misionářské polohy mohou vyzkoušet tzv. obráceného misionáře, vyznavači polohy zezadu polohu žáby. Jde vlastně o obdobu psí pozice, kdy žena klečí vpředu a partner zasouvá penis zezadu,“ vysvětluje Adam Durčák.

Homoerotika výrazně vede mezi ženami
Další z rozšířených sexuálních fantazií je sex s příslušníkem stejného pohlaví. Ta je dle průzkumu častější u heterosexuálních žen (59 %) než mužů (26 %). U mužů se však více projevují fantazie spojené s transsexualitou a cross-dressingem (převlékání do šatů opačného pohlaví). Téměř 80 % mužů a 62 % žen dle průzkumu rovněž snilo o výměně partnerů, 58 % mužů pak přiznalo fantazírování o tom, jak sledují svou partnerku při sexu s někým jiným. Průzkum ovšem dále zjistil, že 9 z 10 lidí si ve svých sexuálních fantaziích představuje současného partnera, více než polovina lidí pak přiznala, že tak činí často. Výzkum odhalil i důležitost emoční roviny sexu: 70 % lidí si nikdy nebo téměř nikdy nepředstavuje sexuální styk bez emocí.