Loading color scheme

Melouny Bouquet oživte letní grilování nečekanou chutí melounu

V-kuchyni---meloun-Bouquet Dopřejte svým letním večerům u grilu originální exotickou příchuť. Běžné menu stačí jednoduše obměnit přidáním zajímavých melounových receptů. Připravte si grilovaný meloun s krevetami, melounové caprese a na závěr osvěžující melounové daiquiri. Šťavnaté bezpeckové melouny Bouquet, které vyrostly ve slunném Španělsku, báječně poslouží do hlavního jídla, nápoje i jako sladké osvěžení. Kromě toho, že neobsahují jadérka, se pyšní také plnou chutí, vitamíny a antioxidanty. Grilovací menu díky tomu odlehčí.

Recept na grilovaný meloun s krevetami je velmi snadný, okouzlíte s ním však při každé příležitosti. Suroviny v salátu můžete obměňovat podle vlastních chutí, nezapomeňte však na svěží exotickou chuť. Výhodou tohoto jídla je navíc to, že nezanechává pocit těžkosti, takže po něm můžete protančit noc.

Budete potřebovat:

  • bezpeckový melounu Bouquet
  • 10 předvařených krevet
  • salát Little Gem (můžete použít též jiný římský salát)
  • černé olivy
  • avokádo 
  • mozzarellu
  • šťávu z limetky
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Meloun si nakrájejte na trojhránky a na olivovém oleji grilujte každou stranu asi 4 minuty.  Mezitím si připravte do misky salát, avokádo, mozzarellu, olivy, sůl, pepř a lehce promíchejte. Nakonec ogrilujte krevety na olivovém oleji. Na talíř servírujte nejprve salát, pak meloun a nakonec krevety. Zakápněte limetkovou šťávou. Pokrm můžete také zlehka posypat hrubozrnnou mořskou solí.

Netradiční kanapky caprese s červeným a žlutým melounem si můžete nachystat v dostatečném předstihu, abyste s nimi později okouzlili své hosty. Kombinace melounu, kozího sýra a balzamika zajistí jednoznačný úspěch a body za originalitu navíc.

Na recept si připravte:

  • červený a žlutý bezpeckový meloun Bouquet
  • rukolu
  • kozí sýr
  • kardamon
  • olivový olej
  • balzamiko

Rozehřejte grilovací pánev, přidejte balzamiko, kardamon a trochu olivového oleje. Směs nepřepalujte. Květinovu formičkou vykrojte z červeného a žlutého bezpeckového melounu Bouquet květinky, které na pánvi lehce ogrilujte. Střídavě pokládejte vrstvu melounu, rukoly a kozího sýra. Celý postup opakujte ještě jednou a zakončete melounovou květinkou. Na závěr vše dochuťte olivovým olejem a balzamikem. Pokud se stane, že květinky nebudou držet, nezoufejte, toto caprese můžete podávat i v salátových miskách.

Dopřejte si na oslavu prázdninového večírku drink, který chutná jako léto samo. Melounové daiquiri připravíte raz dva a podobnou rychlostí zmizí ze stolu. Skvěle doplní cokoli z grilu, ale hodí se i jako originální přípitek.

Potřebovat budete:

  • ½ šálku mraženého bezpeckového melounu Bouquet
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 4 cl bílého rumu
  • 6 kostek ledu

Do mixéru přisypte cukr (pro exotičtější chuť můžete přidat kokosový cukr) a přelijte limetkovou šťávou. Přidejte meloun, rum, ledové kostky a vše rozmixujte. Melounové daiquiri ihned podávejte, aby neroztálo.