Loading color scheme

Setřeste zimu s lehkými a zdravými jarními recepty

Dione-image-I

Dlouhá a lezavá zima zanechává na těle stopy. Často se cítíme těžcí nebo unavení a mnohdy přibylo i nějaké to kilo navíc. Naštěstí nás konečně vítá jaro a s ním chuť na lehká svěží jídla, která pomohou vyčistit a znovu nastartovat organismus. Právě teď je ta nejlepší doba na detox. Oživte svůj jídelníček zeleninou, ovocem a vitamíny. S produkty Dione to bude hračka, a ještě si pochutnáte. Připravte si chutné špenátové tartaletky s mrkví a ovesnými vločkami a k svačině si nachystejte vitamínové smoothie.

Na špenátové tartaletky budete potřebovat:

Těsto:
2 vejce
6 lžic olivového oleje
120 g mrkve (jemně nastrouhané)
100 g ovesných vloček (rozemletých)
140 g celozrnné mouky
1 lžička prášku do pečiva
sůl

Náplň:
4 šalotky
2 lžíce olivového oleje
80 g Listového špenátu řezaného Dione (balení 400 g)
8-10 sušených rajčat
200 ml mléka
2 vejce
100 g čedaru
sůl
mletý pepř

Do robotu dejte vejce s olivovým olejem a nechte prošlehat plochým nástavcem. Po chvíli přidejte nastrouhanou mrkev, najemno rozemleté vločky, mouku, prášek do pečiva a sůl dle chuti. Zpracované těsto si rozdělte na osm dílů a vytvarujte z každé části na pomoučněném válu kolečka, kterými plňte formičky na tartaletky. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů 10 minut. Mezitím si připravte náplň. Na olivovém oleji osmahněte nadrobno nakrájenou šalotku do zlatova. Přidejte špenát a směs osolte a opepřete. Nakonec přisypte nasekaná sušená rajčata a nechte vychladnout. V míse si smíchejte mléko s vejci, nastrouhaným sýrem a přidejte ke špenátové směsi. Upečené tartaletky plňte vzniklou náplní a pečte na 180 stupňů dalších 15 až 20 minut. Hotové koláčky můžete podávat v teplé i studené formě, skvěle poslouží k obědu, večeři i svačině.

Příprava vitamínového smoothie je opravdu velmi snadná. S jeho obsahem můžete experimentovat. Můžete přidat své oblíbené ovoce nebo sáhnout po sezónní nabídce ze zahrádky. Kromě máty je možné osvěžit nápoj například také meduňkou. A pokud chcete do těla dostat opravdu velkou porci vitamínů a minerálů, přidejte trochu kapusty. Díky malinám ji ve smoothie skoro neucítíte. Na nápoj si připravte:
1 zralé mango
2 hrsti mražených Malin Dione 200 g
šťáva z 1 limetky
2 hrsti Listového špenátu řezaného Dione (balení 400 g)
několik lístků čerstvé máty
150 až 200 ml vody

Všechny ingredience důkladně promixujte a podávejte ozdobené malinou a lístkem špenátu.

Orientační ceny výrobků:

Listový špenát řezaný porce Dione 400 g – 20,90 Kč  
Na másle s bylinkami a kukuřicí Dione 300 g – 24,90 Kč    
Zelenina na grill Dione EXTRA 450 g – 45,90 Kč
Kapusta řezaná Dione 450 g – 21,90 Kč
Maliny Dione 200 g – 49,90 Kč
Borůvky Dione 200 g – 49,90 Kč