Loading color scheme

Ledové čaje ChariTea chutnají i pomáhají

07-Ledovy-caj-ChariTea-Matecena-od-35-Kcwwwemdrinkscz Že nemohou být vyznavači zdravého životního zároveň fanoušky lahvových ledových čajů? Omyl! Z německého Hamburku přichází na český trh značka ChariTea, která připravuje čtyři druhy ledového čaje takového, jaký by měl být – z těch nejlepších organických ingrediencí a s certifikátem fair trade, který podporuje férové a důstojné farmaření. ChariTea, jak už jeho název napovídá, jde však ještě dál - z každé prodané láhve uloží 5 centů na konto vlastní charitativní organizace, která podporuje sociální projekty právě v oblastech pěstování vybraných čajů. Pojďme si jednotlivé druhy představit.


ChariTea Red
Méně je více. Seznam složek, které ledový čaj ChariTea Red neobsahuje, je dlouhý – kofein, rafinovaný cukr, umělá dochucovadla, konzervanty a příměsi pro vylepšování aromatu. Čaj ani vy nic z toho nepotřebujete. Charitea Red obsahuje pouze tresť z rooibosu (91 %), přírodní sirup z agáve, šťávu z marakuji (5 %) a šťávu z černého bezu.

ChariTea Maté
Mírně perlivá varianta s veganskými ingrediencemi z celého světa je připravena pro ty, kteří potřebují trochu nakopnout. Obsahuje tresť z přírodního čaje maté a přírodního černého čaje (88 %), organický agávový sirup a přírodní pomerančovou a citronovou šťávu (6 %).

ChariTea Black
Labužnický způsob, jak si vychutnat obzvlášť jemný, černý čaj ze Srí Lanky. Obsahuje pouze tresť z přírodního černého čaje (93 %), přírodní sirup z agáve a citronovou šťávu (3 %).

ChariTea Green
Je wellness v láhvi - spousta výtečných látek, ale málo kalorií. Malá dávka medu s jemným přídechem indického zázvoru z něj dělají tekutý pozdrav slunci. Obsahuje tresť z přírodního zeleného čaje a přírodního zázvoru (94 %), organický sirup z agáve, přírodní med a citronovou šťávu.