Loading color scheme

Hezčí pozadí i bez posilovny? Proč ne?!

afterbeforeolivie

Pěkně tvarované pozadí je darem od přírody. Jestli se na vás v tomto směru nedostalo, nemusíte jen ve skrytu duše závidět. Blýsknout se v nadcházející plesové sezóně hezčím zadečkem není nedostižný sen, ale otázka návštěvy plastického chirurga, který vám doporučí některou z možností, jak kýžených křivek dosáhnout. Mezi zákroky, jež nabízí klinika plastické a estetické chirurgie FORMÉ clinic, je v posledních letech oblíbený také přenos vlastního tuku, který hýždě vyplní a dodá jim přitažlivější formu.

Zvětšováním hýždí se ve světě původně proslavily především dámy z latinskoamerických zemí, ale v posledních letech tento trend dostihl i Evropu. „Úprava hýždí se stala velkým trendem. Klientky, které z nějakého důvodu nechtějí podstoupit zvětšení hýžďovým implantátem, volí méně náročnou metodu, aplikaci vlastního tuku. Důležitým faktem je, že se hýždě zvětší o půl až jednu velikost. Jedná se tedy spíše o vyplnění a lehké zvětšení,“ prozrazuje MUDr. Tomáš Beneš, plastický chirurg z kliniky plastické a estetické chirurgie FORMÉ clinic.

Tato metoda je vhodná především pro ženy, které mají dostatek vlastního tuku k odsátí a to minimálně ze dvou až tří partií. Pro znatelné zvětšení je třeba liposukcí odsát minimálně 1 litr tuku. Po vyčištění zůstane lékaři přibližně 300 ml kvalitního tuku, který aplikuje do každé hýždě.

Zákrok, který trvá asi 2,5 hodiny, probíhá v analgosedaci nebo celkové anestezii. „Z vybraných partií liposukcí odsajeme tuk, jenž poté projde složitým procesem čištění v uzavřeném systému. Na jeho konci získáme nejkvalitnější tuk s největším obsahem kmenových buněk. Ten poté malými vpichy aplikujeme do hýždí,“ dodává MUDr. Beneš.
Pokud úpravu hýždí podstoupíte v analgosedaci, zůstanete na klinice 4 hodiny. V případě celkové anestezie budete propuštěni do domácího ošetřování až následující den. Poté je nezbytné dodržovat pooperační instrukce, mezi nimiž nejdůležitější je nezatěžovat partie, do nichž vám byl tuk aplikován. Cévy v těchto místech musí k tuku správně přirůst, aby jej zásobily živinami a ten se poté udržel v co největším množství. Doporučujeme proto 7 dní nesedat a další týden pouze v nejnutnějších případech. Spát budete na břiše či boku. Pokud máte sedavé zaměstnání, naplánujte si zákrok na období, kdy vás mohou v práci kolegové minimálně 16 dnů postrádat.