Loading color scheme

Růžové víno je v létě v kurzu. Možná ale neznáte německá vína s vůní a chutí čerstvého ovoce

{phocagallery view=category|categoryid=1600|imageid=5023|float=left}Růžová vína jsou stále oblíbenějším letním nápojem, a to především díky své lehké a osvěžující chuti. Často si dopřejeme skleničku dobrého růžového vína z Moravy či Itálie. Poslední dobou ale Češi objevují také kouzlo růžových vín z Německa, která se svou chutí podobají našim moravským vínům.

„Na letošním festivalu vína Wine Tour, kde bylo možné ochutnat vína z celého světa, jednoznačně bodovalo mezi růžovými víny například německé "Cuvée Rosé" Qualitätswein, Weingut Klumpp, které vyniká svou vůní a chutí čerstvého ovoce, “ říká Filip Jantač ze společnosti Global Wines.

Speciální poslání růžového vína během léta

Dá se říci, že hlavním posláním růžového vína je osvěžení během letní sezóny. Všechna růžová vína se podávají chlazená ještě o něco více než bílá, navíc jsou velmi lehká a lze je tedy pít samotná nebo jako součást letních drinků. Vyzkoušet můžete například kombinaci růžového vína s kousky vodního melounu nebo s plátky okurky, které podtrhnou osvěžující chuť vína, na závěr přilijte trochu perlivé vody a podávejte s kostkami ledu.

TIPY na německá růžová vína:

"Cuvée Rosé" Qualitätswein
Německé růžové víno z vinařství Weingut Klumpp, které vyniká vůní čerstvého červeného ovoce, granátového jablka a banánu v kombinaci se svěží, čistou a ovocnou chutí bobulového ovoce, hrušek, zralého banánu, s jemnou ovocnou sladkostí v závěru. 

Dornfelder Rosé Qualitätswein trocken
Německé víno z vinařství Markus Pfaffmann. Je ovocné vůně s tóny třešní, bylinek a koření. Čerstvá a šťavnatá chuť je podpořena dobrou kyselinou a opět znatelnými tóny třešní.

{phocagallery view=category|categoryid=1600|limitstart=0|limitcount=0}