Loading color scheme

Nová konopná kosmetická řada nabízí přírodní cestu ke zdraví

{phocagallery view=category|categoryid=814|imageid=2324|float=left}Léčivé účinky konopí jsou ověřeny staletími, už ve starověku i středověku se konopí s úspěchem používalo na celou řadu neduhů. Legendární bylina obsahuje množství zdraví prospěšných látek – esenciální mastné kyseliny, vitaminy, minerální látky a zejména léčivé cannabinoidy. Zkušenosti tradičního léčitelství a nejnovější poznatky současné vědy se ideálně spojují v recepturách nové konopné kosmetické řady, kterou na trh uvádí společnost Walmark: konopný gel hřejivý, konopný gel chladivý, konopná mast, konopný krém.

 

V konopné kosmetice Walmark využívá vysoce kvalitní konopný olej s vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin, lisovaný z konopných semínek zvláštních odrůd využívaných pro zdravotní účely. Olej je při lisování upraven tak, aby i při procesu výroby finálních přípravků zůstaly zachovány všechny benefity a vlastnosti pozitivně ovlivňující lidské zdraví. Zásadní výhodou Walmark konopných kosmetických přípravků je, že na rozdíl od běžných kosmetických produktů neobsahují parabeny a ropné produkty, jsou vysoce biokompatibilní (přirozeně působící na kůži) a jsou hypoalergenní. Zdravotní nezávadnost je potvrzena příslušnými testy a certifikáty včetně dermatologického testování Státním zdravotním ústavem.

Konopný gel hřejivý

Hřejivý konopný gel obsahuje 10 % konopného oleje, hřebíčkový olej, extrakt chilli, silice z jalovce obecného, kafr a menthol. Výborně se hodí na ranní „rozpohybování" ztuhlého těla, na rozehřátí a prokrvení svalů a šlach před cvičením či jinými fyzickými aktivitami. Masáž hřejivým konopným gelem pomůže při problémech s klouby, páteří, ploténkami apod. Gel je vhodný také k masáži a prohřátí kůže v oblasti kloubů a při problémech se studenými končetinami. Příjemný hřejivý a prokrvující účinek přetrvává ještě dlouhou dobu po aplikaci. Po namazání na pokožku gel nezpůsobuje červené skvrny, nepálí, nebarví oblečení ani se na něj nelepí a navíc hezky voní po vonných éterických olejích.

Konopný gel chladivý

Chladivý konopný gel obsahuje 10 % konopného oleje, metylsalicylát, hřebíčkový olej, silice z jalovce obecného, kafr a menthol. Gel pro jeho dlouhotrvající chladivé, uvolňující a relaxační účinky ocení lidé trpící ztuhlostí kloubů se sklonem k bolestem, otokům a zánětům kloubů, chrupavek, šlach a vazů včetně svalové bolesti a revmatických obtíží. Vítanou úlevu a uvolnění, „zchlazení" rozehřátých svalů přinese po sportu a dalších fyzických aktivitách. Používá se k masáži kůže v oblasti kloubů, při potížích se záněty šlach a svalů. Příjemně voní po vonných éterických olejích, takže k řadě blahodárných účinků se přidává i výrazný aromaterapeutický efekt.

Konopná mast

Polotransparentní mast s 30 % konopného oleje, lanolinem, bambuckým máslem, včelím voskem a vitaminem E spolehlivě zvláčňuje, zklidňuje, promašťuje a regeneruje pokožku. Poskytuje intenzivní hloubkovou péči o vysušenou, popraskanou a loupající se pokožku, dokáže zklidnit podráždění kůže například po bodnutí hmyzem. Konopnou mast ocení také lidé trpící lupenkou a exémy, pomůže jim řešit projevy těchto onemocnění.

Konopný krém

Ochranný hydratační a hojivý krém s 20 % konopného oleje, D-panthenolem, vysokým podílem olejových složek, bambuckým máslem a vitaminem E. Originální kombinace vysoce kvalitních ingrediencí zajišťuje, že přípravek má změkčující vlastnosti na zatvrdlou kůži, dlouhodobě hydratuje, chrání a zklidňuje, efektivně pečuje o suchou kůži se sklonem k šupinatění a praskání. Konopný krém má přírodní vůni po použitých účinných látkách a snadno se díky své speciální formě roztírá. Užitečný je po celý rok, v létě chrání před sluncem, větrem a pískem, v zimě před vysušením a podrážděním chladem, mrazem a větrem, kdy je kůže náchylnější ke kožním infekcím. Při pravidelném používání dokáže zmínit náchylnost pokožky k podráždění.

{phocagallery view=category|categoryid=814|limitstart=0|limitcount=0}