Loading color scheme

Ideální barvy pro váš dům

{phocagallery view=category|categoryid=613|imageid=1727|float=left}Pusťte barvy do svého domova, nenechávejte je za dveřmi. Ale čiňte to s rozmyslem a hlavně s ohledem na sebe. Vždy vybírejte podle svého stylu života a své povahy. Potom se budete ve svém bytě či domě cítit dobře. Správně zvolené barvy vám k tomu pomohou.

Klasický interiér potřebuje oživení

Pokud preferujete střídmé zařízení s bílými nebo jen lehce pastelovými stěnami, dejte přednost i dlažbě a obkladům v tlumených barvách. Trendem poslední doby je spojení obývacího pokoje s kuchyní nejen materiálem, ale i barevně tón v tónu. Z dlažeb vybereme vše, co je blízké přírodě jak barvou, tak i strukturou. Keramická dlažba i obklad imitující kámen, dřevo, mramor nebo dokonce cotto bude vždy ideálním základem pro elegantní interiér v celém domě. Pak zde vynikne třeba stylová ostře červená sedací souprava nebo jiný, kontrastně dominantní solitér klidně i v signální barvě.

Vyznat se v džungli barev

Umění ovládnout a zkrotit přepestrou džungli barev zvládají pouze opravdoví mistři kreativity.

Že lze místo obyčejné černobílé šachovnice složit fantazijní dílo zvláštním kladením malých a velkých formátů, kdy z těch drobných se vytvoří vizuálně zajímavá mozaiková stěna, vložená do větších dlaždic, to je dnes důkazem posunu v nazírání na svět barev v interiéru. Milovníci veselých barev si například ze dvou tónů modré a sytě žluté naplánují svěže mladistvou koupelnu. Jiní sáhnou po zvláštním mixu Café, bordó a šedé, další propagují razantní interiér v černé, žluté a bílé. Barvy, které byste nečekali, spolu ladně harmonují, pokud se správně sestaví a vybere příslušný odstín tak, aby korespondoval s okolím. Pomoci vám v tom mohou bytoví architekti a designéři.

Pro střídmější milovníky barev

Pokud si nejste úplně jisti tím, jak jednotlivé barvy spolu sladit, neuděláte chybu s několika odstíny jedné barvy v různých strukturách a typech povrchu. Například dřevěná imitace keramických obkladů může být v provedení lakovaném, běleném, leštěném či kartáčovaném. Pokud zvolíte různé typy povrchů v jedné barvě pro jednotlivé zóny v domě, dosáhnete jemného oddělení, přičemž celek bude harmonovat. Vyplatí se koupit si od vybraných dlažeb a obkladů vzorky a ty si položit přímo na místo a zkoušet kombinovat třeba na podlaze, abyste dosáhli ideální barevnosti. Jen tak uvidíte, jak budou vypadat v reálu.

{phocagallery view=category|categoryid=613|limitstart=0|limitcount=0}