Loading color scheme

Grilujte s Jack Daniel’s a vyhrajte grily Weber® a další vybavení na fajnové grilování

{phocagallery view=category|categoryid=602|imageid=1694|float=left}Blíží se léto a spousta nadšenců se začíná těšit na slunce a teplo, posezení s přáteli venku a v neposlední řadě na grilovací sezonu. Vylaďte letos svůj styl a objevte již klasické spojení dřevěného uhlí a jeho voňavého kouře z kvalitních grilů s Tennessee whiskey Jack Daniel's. Kdo by odolal originálně grilovanému masu či zelenině a pohrdl dobrým drinkem? Navíc můžete v průběhu měsíce května vyhrát s Jackem gril Weber® či další důležité pomůcky a ingredience na grilování.

Grilování se u nás stalo jednou z nejoblíbenějších letních aktivit a podlehla mu spousta mužů i žen. Vůni dřevěného uhlí si v létě nikdo nenechá jen tak ujít a k dobře ugrilované flákotě si rád dá také dobrý drink. Kvalita a dřevěné uhlí je totiž to, co Jacka a grilování spojuje. Whiskey Jack Daniel's Tennessee vzniká totiž překapáváním přes dřevěné uhlí z javoru cukrodárného, čímž získá své nezaměnitelné aroma. Navíc nabízí spoustu receptů, jak grilovat jinak.

Grilovaná žebra marinovaná v omáčkách Jack Daniel's:

Ingredience (pro 4 osoby)

  • 1 omáčka Jack Daniel's® Rich Honey (medová) nebo Jack Daniel's® Hot Chilli (chilli)
  • 500–600 g zadních žeber pro každého
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 20 ml soli
  • 10 ml čerstvě mletého černého pepře
  • 10 ml citronového pepře
  • 20 ml kajenského pepře
  • 20 ml mírně pálivého chilli prášku
  • 10 ml suché hořčice
  • 10 ml hnědého cukru
  • 5 ml sušeného česneku
  • 5 ml skořice

Příprava:

{phocagallery view=category|categoryid=602|imageid=1695|float=right}Smíchejte všechny suché ingredience v míse a žebra z obou stran lehce potřete olivovým olejem. Poté obalte ve směsi koření, vložte do misky nebo plechu, překryjte fólií a nechte v lednici na hodinu nebo přes noc odležet.

Zahřejte troubu na 180 °C a nechte žebra péct, dokud se maso nezačne oddělovat od kostí. Pak žebra vyndejte a nechte vychladnout. Maso by mělo jít od kostí lehce odtrhávat rukama. Žebra lze připravit i den předem a použít druhý den.

Zahřejte gril. Žebra umístěte stranou s masem dolů a tak 4 minuty nechte opékat, pak je otočte a opékejte ještě asi další 2–3 minuty. V pánvi lehce ohřejte grilovací omáčku Jack Daniel's a nechte ji zhoustnout. Omáčkou potřete žebra a dejte je na pár minut zpět na gril. Pak už můžete servírovat.

Jack Daniel's připravil na měsíc květen spolu s grily Weber® a originálními omáčkami Jack Daniel's také spotřebitelskou soutěž pod heslem „Dřevěné uhlí a kouřová chuť nás spojuje". Stačí si během května koupit 0,7l lahev Jack Daniel's Tennessee Whiskey v prodejnách společnosti Tesco a zkusit štěstí... Vyhrát můžete jeden ze sedmi grilů One-Touch Premium Gourmet od společnosti Weber nebo jeden ze dvou druhů praktických grilovacích setů, kterých bude od každého 77 ks. BBQ set I obsahuje pěknou kuchařku Grilujeme s Weberem® na dřevěném uhlí a sadu 4 originálních omáček Jack Daniel's. V BBQ setu II najdete zástěru a náčiní Weber.

Jack Daniel's Tennessee Whiskey na ledu vám zpříjemní chvilky, kdy s přáteli čekáte, než se váš pořádný kus masa dodělá, a kocháte se tou neodolatelnou vůní. Jack & Coke® je výborným doplňkem k zakrojené krkovičce či steaku.