Loading color scheme

Montblanc partnerem donátorského galavečera Dořákovy Prahy

{phocagallery view=category|categoryid=522|imageid=1478|float=left}Česká metropole se poslední březnový den stala svědkem koncertu jednoho z největších umělců současnosti, fenomenálního klavíristy Lang Langa. Geniální muzikant čínského původu vystoupil ve Španělském sále Pražského hradu jako host donátorského galavečera Dvořákovy Prahy. Na programu jeho pražského recitálu byla díla Johanna Sebastiana Bacha, Franze Schuberta a Fryderyka Chopina.

Partnerem galavečera byla společnost Montblanc, výrobce luxusních psacích potřeb, hodinek, šperků a doplňků. Tato společnost provozuje vlastní Kulturní nadaci Montblanc. Byla založena v roce 1992, aby v Evropě, Americe a Asii podporovala umělecké hvězdy, jež se aktivně a systematicky věnují rozvoji začínajících hudebních talentů. Lang Lang byl v roce 2008 pro svůj mimořádný talent a výjimečnou osobnost zvolen jejím předsedou.

Vystoupení Lang Langa, který je známý i humanitárními a společenskými aktivitami, si nenechala ujít řada zástupců tuzemské hudební scény. Po skončení koncertu se uskutečnila umělcova autogramiáda. Sedmi stovkám hostů se Lang Lang podepsal perem Meisterstück LeGrand 146 Montblanc.

V rámci koncertu Lang Langa byla v sobotu ve Španělském sále slavnostně předána Cena Antonína Dvořáka operní pěvkyni Ludmile Dvořákové. Sopranistka byla oceněna za celoživotní přínos v oblasti propagace a popularizace české klasické hudby doma i v zahraničí. Kromě křišťálové ceny z dílny sklárny Moser pěvkyně získala také luxusní dámské plnící pero Montblanc Étoile Précieuse s diamanty v hodnotě 72 tisíc Kč.

{phocagallery view=category|categoryid=522|limitstart=0|limitcount=0}