Loading color scheme

El Jimador ve spojení s uměním

{phocagallery view=category|categoryid=389|imageid=1129|float=left}Důkaz, že umění může ladit s komerčními zájmy, přinesla svou inovovanou grafikou značka tradiční mexické tequily El Jimador. Celou svou komunikaci postavila na pozadí, které navrhl mexický umělec Claudio Limón. Vytvořil grafický list s motivy odkazujícími na bohatou kulturní historii Mexika i tequily samotné. Zkuste přečíst symboly – najdete je?

Je nadčasový, přesto moderní, prémiový a autentický. Tak označili výrobci tequily nový vizuál vytvořený mexickým umělcem Claudiem Limónem (http://claudiolimon.com.mx/ ). Nový vzhled je de facto vizuálním jazykem, který vypráví příběh značky: odkud pochází a za čím si stojí. Symbolizuje mexické dědictví a kvalitu tequily El Jimador. Symboly nejsou pouze dekorativní, jsou založeny na bohaté kulturní historii Mexika, historii palírny Casa Herradura, procesu pěstování a sklízení agáve a samozřejmě samotném sběrateli agáve označovaném právě jako „el jimador".

Aby byla udržena autenticita značky a uměleckého díla, kompozice byla exkluzivně pro El Jimador složena z mexických symbolů mexickým umělcem. Motivy byly nejdříve vypáleny laserem do reálného kousku dřeva a poté nafoceny.

Co lze tedy vyčíst z plakátu El Jimador, když ho někde uvidíte?

Vidíte agáve? Ve středu je velká piña (jádro agáve), od níž jdou jednotlivé listy. Ve vizuálu jsou dále poztrácené soudky s tequilou, chodí po něm jimadoři, povalují se zde typické mexické boty, jaké nosí mariachi. Při bližším zkoumání uvidíte hlavy oslíků nebo je samotné, jak nesou soudky. Nechybí ani symboly palírny Casa Herradura – podkovy. Trumpety a kytary zase připomínají fiestu. Nad tím vším bdí ptáci a další symboly mexické kultury. Našli jste?

{phocagallery view=category|categoryid=389|limitstart=0|limitcount=0}