Loading color scheme

Hespidin: přírodní péče při hemoroidech

{phocagallery view=category|categoryid=298|imageid=989|float=left}Vysedáváte dlouho v autě či v kanceláři? Stojíte hodiny za pultem? Přibýváte na váze? Pak vás časem mohou čekat potíže s hemoroidy. Jejich nejčastějšími projevy jsou pálení, svědění a vlhnutí konečníku, krvácení, bolest při vyprazdňování, v pokročilejším stádiu výhřez. Ženy i muži se často stydí přiznat k obtížím v citlivé tělesné oblasti. Přitom hemoroidy patří k nejčastějším onemocněním, postihují až polovinu populace!

„Jde o oslabení stěny hemoroidálních žil a jejich uzlovité rozšíření do městků - varixů, podobně jako u žil na dolních končetinách," vysvětluje chirurg Programu H Plus MUDr. Alexandr Kropáč a doplňuje. „Poměrně široké hemoroidální žíly v normálním stavu tvoří měkké polštářky, které společně se systémem svěračů spolupůsobí těsný zevní uzávěr řitního kanálu. K oslabení žilní stěny dochází buď na podkladě genetické predispozice nebo i jinými vlivy, jako je například hormonální antikoncepce či jejich spolupůsobením. K vyklenutí žilní stěny do tvaru městků potom dochází při zvýšení tlaku v těchto žilách. Přetlak v hemoroidálních žilách vzniká např. při zvýšení nitrobřišního tlaku při porodu, jako komplikace nitrobřišních nádorových onemocnění – tzv. sekundární hemoroidy, při jaterní cirhose, nejčastěji však jako důsledek sedavého způsobu života a nepravidelného vyprazdňování stolice."

V prvním a druhém stadiu, kdy hemoroidy krvácejí jen občas a nejsou trvale vysunuty ven z konečníku, přinášejí úlevu přípravky obsahující bioflavonoidy z citrusů, které pomáhají udržovat zdravou cirkulaci krve v žilách, podporují pevnost cév a omezují jejich otok. Pokud jsou kombinovány s lokálně působícími gely s extrakty z protizánětlivě účinkujících léčivých rostlin, je pomoc ještě intenzivnější. Příkladem komplexní péče na přírodní bázi, zahrnující tablety i gel, je Hespidin®.

Hespidin® tablety obsahují speciální kombinaci tří velmi účinných, vědecky ověřených látek v mikronizované, a tudíž lehce vstřebatelné podobě: diosmin a hesperidin, extrahované z citrusových plodů, napomáhají udržovat zdravý oběh krve v žilách, podporují pevnost cév a přirozené funkce žil. A do třetice aescin, extrakt z kaštanu jírovce, má krom obdobných schopností navíc antioxidační účinky.

Komplexní péči doplňuje Hespidin® gel, který okamžitě po aplikaci zmírňuje nepříjemné pocity v oblasti konečníku. Obsahuje dubovou kůru, hřebíčkový olej a účinnou látku z kostivalu lékařského – allantoin. O dubové kůře je odjakživa známo, že stahuje žíly, má antiseptické účinky a má příznivý vliv na pokožku – a to nejen při výskytu hemoroidů! Zachovává tedy zdravý žilní oběh a pomáhá hojení kůže, zklidňuje a funguje jako antioxidační ochrana proti vlivu volných radikálů. Jemný hřebíčkový olej zase zvláční pokožku a má lokálně znecitlivující účinky, takže omezí nepříjemné pocity na postižených místech. Gel zmírní velice rychle pocit svědění, dobře se vstřebává a nezanechává pocit lepkavosti.

Doporučená cena Hespidinu® v lékárně: 30 tablet 195 Kč, gel (75 ml) 109 Kč.

{phocagallery view=category|categoryid=298|limitstart=0|limitcount=0}