Loading color scheme

Tipy na luxusní domov

Zrekonstruovat bydlení snadno a rychle znamená mimo jiné především perfektně se zorientovat v přebytku nabídek různých společností a kreativních představ architektů. Tedy strávit dlouhé dny hledáním na internetu a listováním stohy designových časopisů nebo příjemněji - navštěvovat všechny dobré i zběžné známé a čerpat inspiraci a rady od těch, kteří mají svou rekonstrukci již zdárně za sebou.

V následujících řádcích jsme pro vás připravili několik tipů a rad, které mohou pomoci těm, kteří touží po luxusním looku, prvotřídním designu a žhavých novinkách.

Barevný nátěr je passé
Dlouhodobý trend čistě bílých zdí nahradily v Česku zdi s barevným nátěrem. Nejčastější variantou se stalo podtrhnout barvou účelové použití pokoje. Kuchyně s nádechem oranžové, která podporuje apetit či do modra laděná ložnice, která navozuje pocit klidu, pomáhá při snadnějším usínání a povzbuzuje náladu při probouzení. Jedinou inovací se staly ozdobné samolepky (nejčastěji ve formě stínové hry) představující od Eiffelovy věže přes abstraktní obrazce až k infantilním králíčkům a jiné zvířeně. Samolepky se dlouho neudržely. Po déle než roční pauze se na trhu objevila novinka, která konečně uspokojuje i nejnáročnější klientelu. Design vnitřních i vnějších zdí se podle italských návrhářů vrací k obkladům, přesněji k obkladovým ornamentům nazvaným ,,živé sklo" (doslovně z jewel mosaic jde o mozaiku jako šperk). Styl vychází z tvůrčího principu, který klient s architektem vytvářejí společně. Každá deska existuje v několika různých variacích. Proto je možné si vytvořit skutečně originální a jedinečné bydlení, které u nikoho jiného nenajdete. Stačí jen vybrat si ty, které se vám nejvíce líbí a pak je hravě skládat k sobě. Nejoblíbenější variantou jsou desky z kolekce s bublinovými a květinovými vzory.

Na podlahu clip tile
Clip tile je novinka pro všechny, kteří dávají přednost precizním keramickým dlaždicím. Přednost je nejen v designu, ale i v metodě, která je rychlá a universální. Výsledek je technicky přesný a krásný. Celý nápad tkví v jednoduchosti provedení. Nepoužívá se žádné lepidlo ani silikon a přesto je pokládka rychlejší, než u běžných dlaždic. Stačí jen podklad dobře očistit. Poté už jen stačí pokládat jednu dlaždici k druhé a zacvakat je do sebe. Snadná, rychlá a hlavně efektivní novinka.

Luxusní tečka
Snad každému se v dětství líbilo, když se v pohádce otevřela kouzelná komnata a byla celá zlatá. Zlato jako způsob obkládání, vkládání či krášlení zdí je největší novinkou letošního podzimu. Nejčastěji se navrhuje ve formě skutečných zlatých cihel, které se zapouštějí do zdi a nechávají se z ní nenápadně vykukovat. Variant využití je na tisíce, a to je skutečná příležitost pro naplnění dětského snu o zlaté komnatě pro každého.

Jak se rozhodovat?
Nejdůležitější zásadou je kupované zboží vidět. Proto se nákup přes internet pojí se stejnými riziky jako u jakéhokoliv jiného zboží. Dejte přednost společnosti, která má k dispozici showroom, kde vám vše nejen ukáží, ale i vysvětlí. Vyhnete se tak nebezpečí, že koupíte zajíce v pytli.